Novice

BMW X2 tudi kot priključni hibrid

Pri bavarski znamki so predstavili priključno hibridno različico modela X2, s katero bo moč prevoziti okrog 57 kilometrov v električnem načinu. Kupejevski križanec, ki išče svojo konkurenco v novem Range Roverju Evoque PHEV, se bo znašel v nemških salonih že v kratkem.

Priključno hibridno verzijo modela X2 z oznako xDrive 25e bo sicer moč prepoznati že na zunaj, saj se ponaša z drugače oblikovanim sprednjim odbijačem (brez meglenk) ter posebnimi 17-palčnimi platišči. Avtomobil, ki je znižan za 10 milimetrov, naj bi imel tudi izboljšano aerodinamiko.

Pod motornim pokrovom se skriva kombinacija 1,5-litrskega bencinskega trivaljnika (125 KM), ki poganja sprednji kolesni par, ter elektromotorja (95 KM) z nalogo pogona zadnjega kolesnega para. Sistemska moč obeh motorjev znaša 220 KM (385 Nm navora), kar pripomore, da tako gnan X2 pospeši od 0 do 100 km/h v dovolj prepričljivih 6,8 sekundah ter doseže 195 km/h največje hitrosti.

Električni motor črpa energijo iz litij-ionske baterije kapacitete 10 kWh, ki jo je moč napolniti na domači vtičnici v približno 5 urah, v idealnih pogojih pa omogoča okrog 57-kilometrski doseg.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: BMW.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Nissan objavil načrte za prihodnost
Renault meri na 2 milijardi evrov nižje fiksne stroške