Novice

BMW X7 kot poltovornjak, resno?

Ne, oči vas ne slepijo in pred vami niso računalniško generirane slike, temveč fotografije poltovornjaka, izdelanega na osnovi BMW X7.

Dodatno podpihuje zgodbo o prvem poltovornjaku iz hiše BMW dejstvo, da so njegovo izdelavo naročili iz Münchna. Res gre sicer samo za prototip, ki so ga izdelali vajenci pod nadzorom BMW-jeve divizije za izdelavo konceptnih vozil in tehnologijo modeliranja. Za projekt so potrebovali deset mesecev, kar pomeni, da so začeli z delom na njem kakšen mesece dni preden je bil model oktobra lansko leto uradno predstavljen trgu.

Poltovornjak je od osnovnega modela daljši za deset centimetrov, nakladalna površina pa meri od 1,4 metra pri zaprti zadnji stranici do dveh metrov, ko je ta odprta. Pri izdelavi avta so uporabili tudi lahke gradnike, zaradi katerih je prototip celo 200 kilogramov lažji od osnovne različice X7.

Kabina avta je zadržala petsedežno ureditev ter vse ostale luksuzne elemente izhodiščnega modela. Z namenom prikaza uporabnosti in zmogljivosti prvega poltovoranjaka iz hiše BMW, so ga natovorili s pomenljivim tovorom, njihovim motociklom F 850 GS. Zakaj, pravite? Zato, ker se je BMW X7 Pickup odpravil na dneve BMW Motorrad, kjer se vse vrti okoli znamkinih motociklov.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: BMW.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "BMW X7 kot poltovornjak, resno?"


Fnatic
4 leta 9 meseci nazaj

Zakaj pa ne? Glede oblike ne bomonikoli skup prišli in je itak vsakemu po svoje samo meni recimo sploh ni tako slab. Lahko bi vložili malce več truda in dodelali vse skupaj ampak hej, saj so komaj začeli. Bojo že..

 
Volkswagen ID.R še z absolutnim rekordom Goodwooda
Članice EU nenaklonjene uporabi tehnologije Wi-Fi v avtomobilih