Novice

BMW z M5 drsel postrani kar 374 kilometrov

BMW-jev inštruktor vožnje Johan Schwartz je s kolegi na BMW-jevem testnem poligonu v Greeru v Južni Karolini postavil dva svetovna rekorda. Oba ob navzočnosti žirije Guinnessove knjige rekordov.

S svežim BMW M5 so namreč v krogu, ki je bil stalno močen, saj v nasprotnem primeru pnevmatike tega izziva preprosto ne bi preživele, v osmih urah prevozili kar 374 kilometrov s postrani drsečim avtom (po domače z »driftanjem«). Kratek preračun razkrije, da je avto v povprečju vozil s približno hitrostjo 46 km/h. S tem so kar za 230 kilometrov izboljšali rekord iz leta 2014.

Četudi dopuščajo pravila, da bi imel lahko avto povečano posodo za gorivo, se je nemško-ameriška naveza strokovnjakov odločila speljati podvig na zahtevnejši način – z dolivanjem goriva med vožnjo. Skupno petkrat je na razdaljo približno pol metra ob sveži M5 »pridriftal« BMW M5 prejšnje generacije, oba pa sta bila oba opremljena s sistemom za dolivanje goriva, podobnim, kot ga imajo vojaški lovci. S tem so premierno postavili še drugi rekord, sočasno vzporedno »driftanje« dveh avtomobilov, ki je trajalo eno uro, v tem času pa sta prevozila za 79 kilometrov poti.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor Authority, Foto: BMW)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Nežna prenova BMW-jevega enoprostorca
Edge ST je prvi Fordov našpičen športni terenec

Več vsebin

Novice

BMW z M5 drsel postrani kar 374 kilometrov

Novice

Ljubitelji hitrosti nestrpno čakajo novi BMW M5 

Novice

BMW M5 odpira novo poglavje s štirikolesnim pogonom M xDrive

Novice

Poklon legendi: BMW M5

Reportaže

Razkazovanje mišic

BMW M240i M Performance
Novice

600 konjev za zadnji BMW M5

Novice

Najhitrejša verzija BMW-jevega modela M3

Novice

V nizkem štartu še BMW M8