Novice

Edge ST je prvi Fordov našpičen športni terenec

Američani so za Edge v novem modelnem letu pripravili osvežitev in dodatno motorizacijo. A ne kar običajno, saj jo je pripravil oddelek Ford Performance.

Glede na izključno dizelsko ponudbo modela Edge v Sloveniji močno dvomimo, da bo Edge ST kdaj zapeljal v naše prodajne salone, a je zadeva vseeno zanimiva, saj pomeni naslednji korak v razmišljanju Fordovega vodstva. Američani so namreč začutili športno navdahnjene apetite trga ter se nanje primerno odzvali.

Osnovo novemu članu družine ST daje Edge Sport AWD. Njegovemu 2,7-litrskemu turbobencinarju so dvignili moč s 320 na 340 “konjev” in navor s 475 na 515 Nm. Model ima serijsko primaknjen štirikolesni pogon ter osemstopenjski samodejni menjalnik z obvolanskimi ročicami in tipko za vklop športnega načina delovanja pogonskega sklopa. Jasno je Performance oddelek obdelal tudi podvozje, ki je za doseganje večjih povprečnih hitrosti nastavljeno trše. Proti doplačilu je na voljo še učinkovitejši zavorni sistem.

Poleg tega se ST se od ostalih Edgeov loči po drugačni mreži motorne maske, poudarjenih pragovih in odbijačih ter seveda označbah ST v notranjosti in na zunanjosti avtomobila.

Novinec se bo prvič postavil na ogled prihodnji teden na mednarodnem avtomobilskem salonu v Detroitu.

Avtomobilizem.com (Vir: Autoblog. Foto: Ford)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
BMW z M5 drsel postrani kar 374 kilometrov
Psi v avtomobilu ne smejo biti slepi potniki