Novice

Bo Audi zaradi varčevalnih ukrepov ostal brez lastne arhitekture?

Audi zaradi afere Dieselgate klesti stroške, zato bi se lahko celo odpovedali razvoju novih avtomobilskih arhitektur.

Nemška revija Der Spiegel je razkrila vročo novico, da bi lahko Audijeva prilagodljiva arhitektura postala največja žrtev najnovejših varčevalnih ukrepov, ki jih pri skupini Volkswagen uveljavljajo zaradi afere Dieselgate.

Trenutno je arhitektura MLB osnova za vse modele od Audija A4 do A8 in za terensko obarvana modela Q5 in Q7. Gre za močno prilagodljivo osnovo, ki bi morala biti glavni gradnik številnim prihajajočim modelom, vendar naj bi jo po zadnjih špekulacijah zamenjala Porschejeva arhitektura MSB. Slednja je izdelana za vozila s pogonom na zadnji kolesni par in s štirikolesnim pogonom.

To bi pomenilo, da bi pri priljubljenih modelih A4 in A5 vzdolžno nameščen motor zamenjal prečno nameščen motor in bi se, prvič v zgodovini, moč prenašala na zadnji kolesni par. Poleg te odločitve naj bi se Audi odrekel še superšportniku R8 ali pa bo nova generacija slonela na modelu 911.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Gašper Pirman.)

Mnenja uporabnikov

2 komentarjev za "Bo Audi zaradi varčevalnih ukrepov ostal brez lastne arhitekture?"


7 leta 6 meseci nazaj

Napaka v članku?
A naj nebi šla A4 in A5 na passatovo platformo z prečnim motorjem in pogonom na prednji kolesi (prečni motor in zadnji kolesi????), A6 in naprej pa na porschejevo platformo z vzdolžnim motorjem in pogon na zadnji kolesi?

Firediver
7 leta 6 meseci nazaj

Ojej, kam smo prišli..najceneje bi prišli skozi, da ukinejo samonosno karoserijo in lepo po starem na isto šasijo natikaš različne karoserije.

 
Lynk & Co misli resno, pred vami je 01
Tesla v vse modele uvaja nov sistem avtomatizirane vožnje