Novice

Lynk & Co misli resno, pred vami je 01

Prvi model sveže znamke vozil Lynk & Co, ki deluje pod okriljem kitajskega velikana Geely, je kompaktni športni terenec z oznako 01.

Lynk & Co 01 bodo proizvajali na Kitajskem, toda pri matičnem podjetju Geely zatrjujejo, da želijo veliko število enot prodati tudi v Evropi in ZDA. Zanimivo je, da si s prihajajočim modelom Volvo XC40 ne deli le osnove, temveč so 01 v celoti zasnovali in oblikovali na Švedskem.

Kot pravijo pri Lynk & Co, je 01 trenutno najbolj povezljiv avtomobil na svetu. Ima stalno povezavo s spletom, deluje v oblaku ter bo ob začetku prodaje ponujal odprtokodno programsko aplikacijo, ki bo dovoljevala razvijalcem razvijati lastno programsko opremo in ideje. Ob tem bodo lahko lastniki svoje vozilo v času, ko ga ne bodo uporabljali, delili z ostalimi in nadzorovali njegovo stanje s pomočjo aplikacije na pametnem telefonu.

Kot je bilo že potrjeno, model 01 sloni na enaki modularni arhitekturi kot prihajajoči XC40, vendar so tehnični podatki o pogonskih sklopih zaenkrat ostali skriti. Pričakujemo lahko, da bo 01 poganjala družina dvolitrskega štirivaljnika in 1,5-litrski trivaljniki, ki jih Volvo razvija za svoje prihodnje modele. Med njimi se bo zagotovo znašel tudi priključni hibrid.

Lynk & Co 01 v dolžino meri 4.530 mm, v višino 1.654 mm in v širino 1.855 mm, medosna razdalja meri 2.730 mm. V smislu zunanjega oblikovanja so se oblikovalci pri Lynk & Co dela lotili na svojevrsten način in modelu vtisnili unikatno osebnost. Visok nos še poudari ozka in podolgovata maska hladilnika, majhni žarometi pa štrlijo iz blatnika. Na zadku so nameščeni velik emblem znamke, strešni usmerjevalnik zraka in dokaj nenavadno oblikovani žarometi. V prodajne salone naj bi zapeljal leta 2018, ni pa še znano, po kakšni ceni ga bo mogoče iz njih odpeljati.

Po uvedbi prvega modela naj bi se družini pridružila še dva modela – z oznako 02 in 03.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Lynk & Co.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Dinamična prenova Seata Leon
Bo Audi zaradi varčevalnih ukrepov ostal brez lastne arhitekture?