Novice

Bo BMW i8 v drugi generaciji postal superšportnik?

Druga generacija BMW i8 je že v delu in če lahko verjamemo najnovejšim informacijam, naj bi bil ta v drugem poskusu bistveno bolj zmogljiv ter športno nastrojen.

Trenutno hibridni pogon v i8 sodeluje z 1,5-litrskim prisilno polnjenim trivaljnim agregatom in dvema električnima motorjema, ki skupaj proizvedejo 266 kilovatov moči. S tem se na primer lahko kosa z vstopnim modelom Porscheja 911. Kot poročajo pri Automobile Magazine pa naj bi nova generacija atraktivnega športnika dobila impresivnih 750 ”konjev”.

Druga generacija i8, ki naj bi na trg prišla leta 2022 ali 2023, naj bi bila oborožena izključno s tremi električni motorji, ki bi nadomestili obstoječo pogonsko kombinacijo. Na dnu naj bi bila nameščena zmogljivejša baterija, s katero naj bi i8 lahko prevozil do 482 kilometrov.

Poleg zmogljivega pogona naj bi za izvrstne vozne lastnosti skrbeli še štirikolesni pogon, štirikolesno krmiljenje in napredno vektoriranje navora – oznaka superšportnik bi bila v tem primeru za električnega posebneža povsem na mestu. Poleg omenjenih bonbončkov bi lahko i8 dobil še prilagodljivo aktivno vzmetenje, ki bi pregledovalo cesto pred seboj in prilagajalo delovanje vzmetenja.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Gašper Pirman.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Starejša vozila skupine Volkswagen ranljiva zaradi prostoročnega odklepanja
Mercedesova električno gnana vozila z oznako EQ