Novice

Starejša vozila skupine Volkswagen ranljiva zaradi prostoročnega odklepanja

Na desetine milijonov prodanih vozil skupine Volkswagen v zadnjih 20 letih je zaradi brezstičnega ključa ranljivih za krajo. Evropski razskovalci so potrdili, da lahko hekerji sistem zaobidejo s preprosto napravo.

Računalniški strokovnjaki z univerze Birmigham so objavili študijo, kjer so predstavili, kako so s prisluškovanjem pri odklepanju klonirali nadzorne točke Volkswagnovega prenosnega brezstičnega sistema. Prizadeta vozila so bila izdelana po letu 1995 pod znamkami Audi, Volkswagen, Seat in Škoda. Vse skupaj naj bi bilo takšnih vozil okoli 100 milijonov, napako pa so našli celo pri najnovejšem Audiju Q3 iz letošnjega leta.

”Možno je sklepati, da vsa vozila v skupini Volkswagen (z izjemo nekaj Audijev) izdelana v preteklosti in delno vse do danes delujejo na enaki nespremenljivi shemi zaklepanja ter so zaradi tega ranljiva za napade,” so zapisali raziskovalci. Edini modeli, ki nimajo te varnostne pomanjkljivosti, so tisti, ki so izdelani na arhitekturi MQB, kot to velja za najbolje prodajani model Volkswagen Golf 7.

S kratko izjavo so se odzvali pri Volkswagnu, kjer niso komentirali možnih nevarnosti za ostale modele, poudarili so le, da so varni vsi njihovi aktualni modeli, torej Golf, Tiguan, Passat in Touran. Raziskovalci v obsežni raziskavi niso želeli izpostaviti proizvajalca dela, ki je odgovoren za nastanek takšnega sistema, prav tako niso želeli komentirati povezav s podizvajalci pri Volkswagnu. Kakšen vpliv ima lahko tako obsežna varnostna pomanjkljivost na skupino Volkswagen, zaenkrat ni možno napovedati, vendar je to zagotovo nov pretres za nemškega proizvajalca vozil.

Ranljivi so seveda lahko tudi modeli drugih proizvajalcev. S pomočjo različnih naprav lahko hekerji na primer dostopajo do nekaterih starejših modelov Ford Galaxy. Žal pa so teste izvajali le na masovno proizvajanih modelih in so izpustili prestižne znamke kot so Porsche, Bentley in ostali.

Volkswagen je sicer leta 2013 dosegel prepoved objave dokumenta, v katerem so raziskovalci podrobno opisali varnostne pomanjkljivosti sistemov zaščite pred krajo, ki jih je uporabljalo več kot dvajset različnih proizvajalcev avtomobilov. Po doseženem dogovoru so raziskavo objavili leta 2015, vendar so iz nje morali odstraniti ključne detajle, ki bi lahko hekerjem pomagali pri napadu na vozila.

Avtomobilizem.com (Vir: Automotive News Europe. Foto: Urban Acman.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Audijevo vzmetenje prihodnosti izkorišča slabe ceste in udarne jame
Bo BMW i8 v drugi generaciji postal superšportnik?