Novice

Mercedesova električno gnana vozila z oznako EQ

Pri najstarejši avtomobilski znamki na zemeljski obli so registrirali kratico EQ, ki naj bi označevala njihove električno gnane modele. Z novo podznamko električnih vozil želijo bolj konkretno skakati v zelje tudi ameriški Tesli.

Pri znamki iz Stuttgarta sicer že nekaj časa govorijo o uvedbi povsem nove podznamke električno gnanih vozil, ki pa naj bi bila bolj ločena od matične znamke, kot je to praksa pri konkurenčnem BMW-ju (modeli z oznako »i«). A če se je pred časom samo govorilo o potencialni uvedbi omenjene podznamke, so sedaj pri Mercedesu očitno pričeli s konkretnimi aktivnostmi v tej smeri. Tako so že registrirali oznako »EQ«, ki naj bi označevala električno gnana vozila, skupaj z njo pa tudi vse ostale izpeljanke (od »EQA« do »EQX«) ter besedne zveze (»EQ Inside«, »EQ Boost«, »Generation MEQ«).

Tako naj bi bil prvi model Mercedesove podznamke luksuzna limuzina EQS, s katero želijo konkurirati Teslinemu modelu S, pri čemer bi lahko prišla med kupce že leta 2019. Nova limuzina naj bi bila zasnovana na povsem novi Mercedesovi platformi (EVA), ki jo namenjajo električnim vozilom in na kateri naj bi nastali tudi prihajajoči manjši modeli ter električni SUV. Največji rivali prihajajoči Mercedesovi podznamki bodo, ob že omenjeni Tesli, tudi Jaguarjev električno gnan kupejevski SUV, Porsche Mission E ter Audi Q6 e-tron.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Mercedes-Benz.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Bo BMW i8 v drugi generaciji postal superšportnik?
Poklon legendi: Porsche 912