Novice

Bo Peugeot pripeljal v Ženevo novi 508?

Navkljub vsesplošnemu upadanju tržnega deleža limuzin in karavanov segmenta D so pri Peugeotu odločeni, da bo model 508 dobil svojega naslednika.

Več kot jasno je to lansko leto potrdil Peugeotov produktni vodja Laurent Blanchet. S svežim 508 namreč nameravajo zasledovati zastavljen cilj, povzdigniti Peugeota na vrh cenovno dosegljivega razreda. Pri tem z njim ne nameravajo nagovarjati kupce prestižnih izdelkov, saj je to naloga za znamko DS. Vse, kar želijo, je biti zelo dobra splošna znamka, za to pa, tako so prepričani Francozi, moraš biti prisoten v segmentu D.

Model, ki je leta 2011 nadomestil večji 607 in nekaj manjši 407, bo po sedmih letih dobil naslednika. Jasno je, da bodo novinca, za razliko od aktualnega modela, ki si deli platformo PF3 s koncernskim bratrancem Citroënom C5, postavili na prilagodljivo platformo EMP2. Njeno prilagodljivost dokazuje dejstvo, da so nanjo (z izjemo najmanjših modelov) postavljeni praktično vsi sveži izdelki skupine PSA.

Novinec naj bi v podobi limuzine in karavana SW ob kopici sodobne podkožne mehanike ponujal bogat nabor bencinskih in dizelskih agregatov ter ročnih in samodejnih menjalnikov.  Prvič naj bi ponudili trgu tudi opcijo priključnega hibrida, ki bo tehnično enak tistemu v Peugetu 3008. V kabini se lahko nadejamo naslednje evolucijske izpeljanke hišnega i-Cockpita, zunaj pa popolnoma novega oblikovalska jezika. Tega je, mimogrede, leto dni nazaj, ravno tako v Ženevi, napovedal konceptni Instinct.

V skladu z utripom tehničnega razvoja v avtomobilskem svetu pa naj bi novinec, po vzoru večjih in predvsem dražjih modelov, ponujal tudi četico asistenčnih sistemov, ki bodo omogočali njegovo vsaj delno avtonomnost na cesti.

(Na fotografijah je prikazan koncept Instinct.)

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Peugeot.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Volkswagnov Touareg bo debutiral v Pekingu
Uradna najava naslednika Toyote Supra