Novice

Uradna najava naslednika Toyote Supra

Legenda ne bi postala legenda, če se o njej ne bi nesorazmerno veliko govorilo in pisalo. Takšno usodo ima tudi Toyota Supra, o kateri smo zadnja leta ponovno veliko slišali, marca pa bomo očitno končno tudi ugledali koncept njenega naslednika.

Toyota je na Twitterju s kratko izjavo in zasenčeno fotografijo detajla zadka uradno potrdila, da bo koncept naslednika legendarnega modela Supra končno predstavljen na avtomobilskem salonu v Ženevi, kar nas seveda izredno veseli.

O prihajajočem nasledniku Supre vemo precej, pa hkrati malo uradno potrjenega. V Ženevi bi se koncept, ki naj bi sledil podobi Toyotinega koncepta FT-1 iz leta 2014, lahko predstavil pod zastavo Toyotinega športnega oddelka Gazoo Racing. Za pogon modela, ki je nastal v partnerstvu z znamko BMW, naj bi skrbeli vrstni šestvaljnik in kateri izmed twin-turbo agregatov bavarskega partnerja, ki je lani že predstavil povezani koncept modela Z4. Prevladuje mnenje, da naj bi model ohranil pogon na zadnji kolesni par ter naj bi bil opremljen zgolj s samodejnim menjalnikom, izdelovali pa naj bi ga v graški Magni.

Nenazadnje, ni gotovo, da se bo model ponovno imenoval Supra. A več o tem bomo zagotovo izvedeli v prihajajočih tednih.

Avtomobilizem.com (Vir: Toyota, Motor Trend, Autoblog. Foto: Toyota.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Uradna najava naslednika Toyote Supra"


6 leta 2 meseci nazaj

Čudovit avto. Samo barva mi ni všeč.

 
Bo Peugeot pripeljal v Ženevo novi 508?
Ford zaščitil idejo avtonomnega policijskega avta