Novice

Bo Renault upokojil Espace, Scenic in Talisman?

Vse kaže, da bi znala razvoj avtomobilskega trga in z njim povezana prevlada križancev odnesti iz prodajnih salonov še tri v pretekloti uspešne modele.

Pri Renaultu se pripravljajo na korenito klestenje stroškov, saj nameravajo v naslednjih treh letih prihraniti kar dve milijardi evrov. To naj bi med drugim dosegli tudi s klestenjem prodajne palete. Po poročanju medijev naj bi bili prvi na vrsti nekoč zelo pomembni prinašalci zaslužka.

Espace, pionir med evropskimi enoprostorci naj bi sklenil svojo prodajno pot po izteku življenjskega cikla njegove aktualne, pete generacije. Francozem moramo priznati, da so ravno z aktualnim modelom poskusili ponovno vzbuditi zanimanje trga, saj so ga pretvorili iz klasičnega enoprostorca v delnega križanca, a očitno to ni bilo zadosti. Lani je njegova prodaja padla za 21 odstotkov v primerjavi z letom 2018, saj je našel le 10.000 kupcev. Vsega skupaj je Renault od leta 1984 prodal 1,3 milijona Espaceov, ta številka pa se najverjetneje ne bo več premaknila naprej.

Zelo podobna zgodba naj bi čakala tudi Scenica. Tudi ta je nekoč vladal evropskemu trgu in prevzemal kupce mnogim drugim klasičnim modelom. In tudi njega so v aktualni generaciji poskušali križati s terenci. A tudi pri njem križanje ni bilo dovolj izdatno, da bi mu zagotavljala prodajo, ki bi zadoščala za nasledno reinkarnacijo. To pomeni, da naj bi tudi model Scenic po izteku življenjskega cikla aktualne generacije sklenil svojo prodajno pot.

Zadnji v trenutni vrsti za odstrel pa naj bi bil Talisman. Model, ki so mu naložili težko nalogo privabiti nekdanje kupce Lagune nazaj v Renaultove salone, zadane naloge ni uspel izpolniti in naj bi se, enako kot Espace in Scenic, že po prvi generaciji modela umaknil iz prodajnih salonov.

Avtomobilizem.com (Vir: Autoblog. Foto: Avtomobilizem.com.)

Mnenja uporabnikov

2 komentarjev za "Bo Renault upokojil Espace, Scenic in Talisman?"


Firediver
3 leta 11 meseci nazaj

Če vodilni ne bodo odstavljeni ali pa vsaj hitro našli nekaj pameti za svoje prihodnje odločitve, bodo sami potopili firmo, ki jo vodijo.

srcnik
3 leta 11 meseci nazaj

Gredo po poti fiata, kar je žalostno… Vse to pa zaradi lastnih napačnih odločitev (vrh ponudbe je bil 1.6dci…) :/

 
Ford Ranger Thunder ima srce Raptorja, ne pa tudi njegovega podvozja
Dyson razkril podrobnosti odpovedanega električnega modela