Novice

Ford Ranger Thunder ima srce Raptorja, ne pa tudi njegovega podvozja

Ford je v Rangerju zadržal motor Raptorja, mu nadel posebne okrasne elemente in novo dobljen paket poltovornjaka poimenoval Thunder.

Temu so dodali še posebno kontrastno barvno shemo za zunanjost in notranjost modela ter pripravili model, ki ga bodo izdelali v omejeni seriji 4.500 primerkov. Ni pa tokratni Thunder prvi v vsej zgodovini, saj so ga pri znamki že imeli v ponudbi, prvič leta 2003 in drugič leta 2009.

Tretji jemlje osnovo v Rangerju Wildtrack, ki so ga serijsko oplemenitili z ekskluzivnimi in uporabnimi dodatki. Thunder se loči od običajnih Rangerjev po barvni shemi t.i. morsko sivega karoserijskega laka, črno obarvani maski motorja, kljukah na vratih, zaslonkah žarometov. Temnemu odtenku pa so primaknili še kontrast rdečih vključkov na bokih ter na motorni maski.

Thunder je prinesel še mnoge druge dodatke, a omenimo samo najpomembnejše: 18-palčna kolesa, prašno lakiran rolo za zaprtje kesona in premične ločevalne pregrade v njem. V kabini se tako imenovana črnina ebenovine ponovi na usnju sedežnih prevlek, na katerih je najti tudi rdeče napise Thunder ter pripadajoče šive v kontrastni rdeči barvi.

Pogonski sklop je identičen tistemu v Raptorju, kar pomeni dvolitrski dvoturbinski dizel z nazivnimi 213 KM in 500 Nm navora. Enako je tudi menjalnik 10-stopenjski samodejni. Podvozje žal ni prispeval Raptor, temveč običajni Ranger Wildtrack, kar pomeni med drugim tudi togo zadnjo premo in nekaj večjo nosilnost kot v primeru vijačnega vzmetenja Raptorja.

Posebno serijo Thunder je moč že naročiti, pri čemer ga v Veliki Britaniji cenijo na najmanj 32.965 funtov (36.920 evrov).

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Ford.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Peugeot e-Expert je nova možnost izbire
Bo Renault upokojil Espace, Scenic in Talisman?