Novice

Bo sama parkirala tudi nova BMW serija 5?

Da BMW zavzeto razvija novo generacijo serije 5, ni nobeno presenečenje. Bavarski proizvajalec je že pred meseci pripravil prvi vpogled v prihodnost, po številnih opaženih testnih mulah pa je pred jesenskim razkritjem pripravil video, s prikazom delovanja daljinskega upravljanja.

BMW bo kupce nagovarjal z že poznano tehnologijo, ki jo bodo dopolnile novosti – ena izmed njih je aplikacija 3D Remote View. Proizvajalec zaenkrat molči, a kot je razvidno iz priloženega posnetka, bo lahko uporabnik preko namenske aplikacije in s pomočjo vgrajenih kamer na svojem pametnem mobilniku iz ptičje perspektive nadzoroval svoj avtomobil.

Na podoben način so predstavili delovanje parkiranja s pomočjo pametnega ključa pri seriji 7, zato lahko domnevamo, da gre tokrat za podobno stvar, le da bo upravljanje potekalo preko pametnega telefona in ne  ključa. Če bo vzorec enak, lahko v bližnji prihodnosti pričakujemo še nekaj posnetkov, kjer bo delovanje razloženo vse bolj podrobno.

Aktualna serija 5 je luč sveta ugledala leta 2010, zato mora BMW pohiteti s pripravo nove, tehnološko osvežene serije. Največji konkurenti so že prenovili svoje prestižne limuzine, med njimi pa zagotovo izstopata Mercedes-Benz razred E in Volvo S90. Tretji največji konkurent, Audi A6 je bil pred kratkim prenovljen, a je na ceste v tej obliki zapeljal kasneje kot serija 5. Zaenkrat še ni uradno, a številni ljubitelji znamke predvidevajo, da bo nova serija 5 prvič predstavljena na avtomobilskem salonu v Parizu, ki bo svoja vrata odprl 29. septembra.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto, video: BMW.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Športna izvedba Ladine Veste
Citroën s konceptom CXperience vstopa v svet visoke mode