Novice

Podrobno o novi BMW seriji 7

BMW je včeraj tudi uradno prikazal svojo serijo 7, ki se lahko pohvali s številnimi novimi tehnologijami, izboljšavami in še bolj elegantnim videzom.

Bavarski proizvajalec vozil je pri razvoju nove generacije serije 7 uporabil vse svoje znanje in v svojega paradnega konja vgradil vso najnovejšo tehnologijo, ki jo trenutno sploh lahko namestijo v vozilo. Ena največjih omejitev prejšnje generacije, prevelika masa, je sedaj (s pomočjo karbonskih vlaken, aluminija, magnezija, plastične mase) znižana za 200 kilogramov; zaradi nameščenih številnih varnostnih funkcij in sistemov za povečevanje udobja pa je, na primer, pri modelu 750i xDrive nova generacija lažja za 130 kilogramov.

Različica s krajšo medosno razdaljo ima kodno ime G11, medtem, ko je različica z daljšo medosno razdaljo poimenovana G12, nova generacija pa ohranja podoben videz kot prejšnja generacija s kodnim imenom F01/F02.

Različica G12, ki bo na voljo tudi v ZDA, v dolžino meri 5.238 milimetrov in bo imela 3.210 milimetrov dolgo medosno razdaljo, v širino meri 1.902 milimetra in v višino 1.479 milimetrov. Običajna izvedenka G11 je dolga 5.098 milimetrov, ima 3.070 milimetrov dolgo medosno razdaljo, je enako široka, vendar za dva milimetra nižja kot G12.

Zunanji videz združuje dva svetova; prvi prinaša očitno podobnost z videzom prejšnje generacije in drugi, ki prinaša nov BMW-jev oblikovalski podpis, viden na serijah 3 in 4. Z velikima ledvičkama, ki sta nameščeni na rahlo navzdol potegnjenemu nosu vozila, in žarometoma Laserlight nova serija 7 deluje širše in bolj nabito od predhodnika.

Podobne spremembe lahko vidimo v potniški kabini, ki je sedaj bolj moderna in prilagojena uporabniku. Nova večopravilna enota s sistemom iDrive 5.0 in barvni informacijski zaslon sta pridobila tehnologijo na dotik in serija 7, kot pionir, prinaša v avtomobilski svet nadzor enote preko kretenj. Uporabniku je na voljo tudi brezžično polnjenje mobilnega aparata, opcijska 7-palčna prenosljiva tablica, preko katere lahko nadzoruje vozilo, in ambientalni paket za individualne nastavitve potniške kabine.

Eden izmed vrhuncev predstavitve nove generacije je pametni ključ vozila, s katerim lahko parkiramo vozilo kar z uporabo ključa. Uporabnik bo s pomočjo pametnega ključa vozila lahko vozilo parkiral v ozka parkirna mesta kar s ceste. Pri vseh različicah serije 7 bo nameščeno posebno zračno podvozje, ki ga bo vozilo samodejno uravnavalo in prilagajolo višino vozila s pomočjo zbranega voznega programa .

V Evropi bo nova serija 7 na voljo od oktobra dalje, ob lansiranju pa bosta na voljo dva bencinska agregata, trilitrski šestvaljnik z 240 kilovati in 450 njutnmetri navora v modelih 740i in 740Li ter 4,4-litrski osemvaljnik z 330 kilovati in 650 njutnmetri navora v modelih 750i xDrive in 750Li xDrive. Dizelsko ponudbo bo zastopal trilitrski šestavaljnik s 195 kilovati in 620 njutnemtri navora v modelih 730d in 730Ld. Kmalu bodo ponudbo dopolnili še ostali dizelski in bencinski agregati, na voljo pa bo tudi priključni hibrid. Priklopni hibridni model, ki bo na trg vstopil z daljšo medosno različico v obliki BMW 740Le ali nosil znak BMW 740Le xDrive (če bo opremljen z inteligentnim štirikolesnim pogonom), poganjata štirivaljni bencinski motor in električni motor, ki skupaj ustvarita največjo sistemsko moč 240 kW.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: BMW.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Kitajska kopija Macana
Hyundai Creta, nov igralec v segmentu kompaktnih križancev