Novice

Bodo imeli avtomobili prihodnosti vdolbine kot žogice za golf?

Vsi ljubitelji Adama in Jamieja, voditeljev oddaje Mythbusters, se verjetno še spomnite oddaje, v kateri sta se lotila preverjanja mita o tem, da imajo površine z vdolbinicami manjši zračni upor. In kar velja za žogico za golf ter letošnjo nogometno žogo na svetovnem prvenstvu, velja tudi za avtomobil.


Čeprav se je pri Mythbustersih v praksi izkazalo, da je imelo vozilo z gladko površino karoserije višjo porabo od tistega, ki sta mu dodala vdolbinice, bi si v praksi na cestah težko predstavljali floto kot od toče “popravljenih” avtomobilov.

Efekta golf žogice kljub temu ne gre zanemariti, saj prinaša znatno izboljšanje aerodinamike, kar bi posledično lahko vplivalo na večjo učinkovitost avtomobilov. Vdolbine namreč zadržujejo zračni tok dlje časa bližje površini, kar zmanjšuje turbulenco zraka za predmetom.

Vprašali se boste, zakaj tega dognanja še niso uporabili v avtomobilski industriji, odgovor pa je precej enostaven: medtem ko je učinek površine z vdolbinami na zmanjšanje zračnega upora pozitiven pri nižjih hitrostih, kot so na primer vožnje v urbanem okolju, se pri višjih hitrostih izkaže z obratnim rezultatom.

Strokovnjaki s področja aerodinamike na MIT (Massachusetts Institute of Technology) so zato raziskave popeljali korak dalje. Uspelo jim je razviti površino, ki se ob pritisku na gumb spremeni iz gladke v vdolbinasto – poimenovali so jo smorph (smart morphable surface – pametna spremenljiva površina). In če vas njeno ime spominja na Smrkce (Smurfs), niste daleč od resnice. Eden od raziskovalcev, dr. Denis Terwagen (univerza Libre de Bruxelles, Belgija) je kot velik ljubitelj stripov izpostavil zabavno dejstvo, da je za Smrkce značilno, da kljub starosti njihova koža nikoli ne postane zgubana.

Material smorph je sestavljen iz trdega zunanjega ovoja, ki pokriva mehko notranjost. Zmanjšanje pritiska v notranjosti povzroči krčenje zunanjosti, kar ustvarja vdolbine na površini; gre za enak princip, kot ga v naravi vidimo ob spremembi gladke zrele slive v zgubano suho slivo. V primeru, da bi ga uporabili na posameznih karoserijskih delih avtomobila, bi lahko minimizirali zračni upor pri različnih hitrostih ter s tem povečali učinkovitost porabe goriva.

Dr. Pedro Reis, docent za področje strojništva ter civilnega in okoljskega inženirstva na MIT, je povedal: “Najzanimivejši del je reverzibilnost; učinek vdolbin, ki vpliva na zmanjšanje zračnega upora, lahko vključimo, izključimo oziroma ustrezno prilagodimo.”

Ob dr. Reisu in dr. Terwagnu je pri raziskavah sodeloval tudi docent dr. Miha Brojan iz ljubljanske Fakultete za strojništvo.

Več informacij lahko najdete na tej povezavi.

Avtomobilizem.com (vir: AutoExpress, MIT. Foto: MIT)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Kaj se dogaja z novim Twingom?
Smart se vrača z novima mestnima malčkoma