Novice

Britanski šarmer za športne užitke brez strehe

McLaren je z modela 570S odstranil streho in svojemu športniku dodal oznako Spider.

Dvodelna trda zložljiva streha uporablja enako tehnologijo, kot so jo uporabili pri modelih 650S in 675LT. Zaradi dodatnega mehanizma je, v primerjavi z običajno različico 570S Coupe, Spider težji za 46 kilogramov. Kljub izgubi strehe in dodatnim kilogramov so ohranili togost karoserije, brez da bi morali dodatno ojačati karoserijo.

Če se želi voznik naužiti svežega zraka, se streha pospravi v 15 sekundah do hitrosti 40 km/h in se namesti nazaj enako hitro. Ker se dvodelna streha zloži v zadek, so ohranili prvotni videz modela. Voznik lahko elektronsko dvigne ali spusti vetrno zaščito, ki prepreči bučanje pri višjih hitrostih. Če je zaščita spuščena, se v notranjost lažje prikrade zvok motorja, dodatno pa lahko kupec izbere še opcijski športni izpušni sistem za nekoliko boljšo motorno noto.

Zaradi nekoliko dvignjenega pokrova prtljažnika so za izboljšanje aerodinamike morali namestiti 12,7 milimetrov večji usmerjevalnik zraka. Motorno paleto predstavlja 3,8-litrski biturbo osemvaljni agregat s 419 kilovati moči in 600 njutnmetri navora. Sedemstopenjski dvosklopkovni samodejni menjalnik prenaša navor na zadnji kolesni par, zato doseže 570S Spider stotico v 3,2 sekundah in beleži maksimalno hitrost 328 km/h.

Zapeljivi športnik se bo javnosti v živo prvič predstavil na festivalu hitrosti v Goodwoodu, ki je na sporedu od 29. junija do 2. julija.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor1. Foto: McLaren.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
DS bo do leta 2023 predstavil šest novih modelov
Golfovi geni za novi Volkswagen Polo