Novice

Golfovi geni za novi Volkswagen Polo

Volkswagen je držal obljubo in danes predstavil šesto generacijo Pola, ki je sedaj večji, tehnološko naprednejši ter še za odtenek bolj učinkovit kot prej.

Tako kot sestrska Seat Ibiza, nova generacija Volkswagen Pola sloni na najnovejši modularni arhitekturi MQB A0. Ravno zaradi prehoda na novo, moderno arhitekturo je Polo zrasel v vse smeri, zdaj v dolžino meri 4.053 milimetrov in ima 94 milimetrov daljšo medosno razdaljo kot predhodnik. Na ta račun sta pridobila tako potniška kabina kot tudi prtljažni prostor, ki je sedaj s 351 litri prostornine za 25 odstotkov večji od prejšnje generacije.

Polo je opremljen s širokim naborom asistenčnih sistemov. Nekaj smo jih do sedaj videli le v vozilih iz razredov višje, zdaj pa so prvič v zgodovini znamke na voljo tudi v enemu najmanjših modelnih predstavnikov. Med njimi velja izpostaviti samodejno zaviranje v sili s prepoznavo pešcev, omejevalec hitrosti in sistem za nadzor tlaka v pnevmatikah. Opcijsko je na seznamu dodatne opreme na voljo še aktivni tempomat, pri vozilih s samodejnim menjalnikom še sistem Stop&Go, sistem za prepoznavo vozil v mrtvem kotu z opozorilom na bočni promet in asistenca za parkiranje.

Največje presenečenje čaka ob odprtju sprednjih vrat. Volkswagen je v potniško kabino namestil popolnoma novo armaturno ploščo, polno detajlov in različnih elementov, ki izboljšajo uporabnost in povečajo vidljivost. Opcijsko je na voljo tudi možnost izbire digitalnih merilnikov druge generacije Active Info Display, serijsko pa je nameščena 6,5-palčna večopravilna enota.

Na področju motorne palete je kar nekaj novosti. Na koncu bo vseh motornih različic kar devet. Osnovni motor je litrski bencinski agregat, ki bo na voljo kot atmosferski ali prisilno polnjen agregat z močjo od 48 do 110 kilovatov. Na voljo bo tudi novi 1,5-litrski bencinski agregat TSI s sistemom deaktivacije valjev in 110 kilovati moči. Prvič bo že od začetka na voljo različica GTI z dvolitrskim bencinskim agregatom s 147 kilovati moči, ki naj bi stotico dosegel v 6,7 sekundah. Dizelsko stran bo zastopal 1,6-litrski TDI z dvema nazivnima močema, novost v ponudbi pa bo litrski agregat TGI s 70 kilovati, ki bo imel serijsko nameščen sistem za zemeljski plin. Vse motorje z močjo nad 70 kilovatov bo mogoče kombinirati s samodejnim menjalnikom DSG.

Kompaktni Polo bo na voljo v petih različnih nivojih opreme, s 14 barvami zunanjosti, 12 dizajni platišč, 13 različnimi barvnimi kombinacijami armaturne plošče in 11 različnimi sedežnimi oblogami.

Na ceste bo zapeljal proti koncu leta, cene v Nemčiji pa se bodo pričele pri 12.795 evrih.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops, Volkswagen. Foto: Volkswagen.)

Mnenja uporabnikov

3 komentarjev za "Golfovi geni za novi Volkswagen Polo"


pskoda
6 leta 10 meseci nazaj

Kolikor jaz vem je z to svetlečo plastiko začel fiat z 500tko

pleomax
6 leta 10 meseci nazaj

Točno to kar so pri renaultu s cliotom skapirali, so sedaj naredili pri vw-namreč preveč svetleče plastike in na naprimernih mestih se takoj pokaže v katerem razreru avtomobila sediš in da so šparali. 208-ka ima to vse mehko gumo že pri 10.000€,kar ima polo trdo svetlečo plastiko,ki je občutljiva na praske,že če čistiš s klasično krpo. Tudi micra ima to vse mehke materiale,še celo spodaj pri menjalniku. Za mene notranjost odločen korak nazaj,oblika tudi. A je to varčevanje zaradi stroškov dieselgate afere?

kseb
6 leta 10 meseci nazaj

Zunanjost ok – klasična VW zadržanost. Širok izbor motorjev, super.
Ampak kaj so pa z armaturko naredili? Pa kdo bo to kupil?

 
Britanski šarmer za športne užitke brez strehe
Lahko prenovljeni Nissan Qashqai konkurira premijskim tekmecem?