Novice

DS bo do leta 2023 predstavil šest novih modelov

DS, tretji član skupine PSA, bo vse do leta 2023 vsako leto predstavil nov model, do sredine desetletja pa bo tretjina njihovih prodanih vozil priključnih hibridov ali električnih vozil.

Vsak izmed šestih novih modelov bo imel električno različico, ki bo slonela na pridobljenemu znanju iz dirkalnega prvenstva Formule E. Prvi izmed prihajajočih modelov je DS 7 Crossback, znamkin odgovor na BMW X3. Veliki športni terenec bo na voljo z DS-ovim lastnim hibridnim pogonskim sklopom E-Tense, ki ga sestavljajo bencinski agregat s 149 kilovati moči, dva elektromotorja (vsak po 74 kilovatov), 8-stopenjski samodejni menjalnik ter litij-ionska baterija s kapaciteto 13 kWh in močjo 90 kW. Skupna moč sistema znaša 223 kilovatov, drugi elektromotor pa poganja zadnjo os, zato ima DS 7 Crossback štirikolesni pogon. V takšni konfiguraciji bo na voljo šele od pomladi leta 2019 dalje.

Zaenkrat Francozi načrtujejo prihod šestih novih modelov, a to ne pomeni, da se bo njihov produktni naval končal leta 2023. Končno število modelov za zdaj še ni določeno, le minimalno. Z vsakim novim članom se bodo zoperstavili tekmecem v različnih segmentih, prav tako pa bo lahko novi model zamenjeval obstoječi model. Lahko se zgodi, da bo imel model enako ime kot predhodnik, vendar bo kupce iskal v drugem segmentu v drugačni obliki.

Kljub precejšnji moči priključnega hibrida bodo pri DS-u nadaljevali z razvojem športnih modelov z oznako DS Performance. Ker francoski proizvajalec uporablja ime E-Tense za označevanje modelov z vgrajeno hibridno tehnologijo, je prihod superšportnika z enakim imenom nerealen. Kot je dejal tiskovni predstavnik, trenutno v načrtu nimajo proizvodnje takšnega modela, kljub konceptu z imenom E-Tense, vendar bi lahko v daljni prihodnosti izdelali model, ki bi služil za predstavljanje znamke.

Avtomobilizem.com (Vir: Autocar. Foto: DS.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Specialisti za barve št. 1
Britanski šarmer za športne užitke brez strehe