Novice

Brutalni Rezvanijev SUV

Pri ameriškem proizvajalcu Rezvani so predstavili enega najmočnejših športno uporabnih terencev na zemeljski obli, ki se v najbolj zmogljivi verziji lahko ponaša s kar 1.000 »konji« največje moči. Omenjena različica bo stala na domačem trgu vsaj 295.000 dolarjev.

Pri kalifornijskem podjetju Rezvani Motors, ki ga je ustanovil ameriški podjetnik iranskih korenin Ferris Rezvani, bodo na prihajajočem avtomobilskem dogodku v Montereyu predstavili enega najbolj brutalnih športno uporabnih terencev, kar jih je moč kupiti. Model s pomenljivim imenom Tank bo sicer na voljo v štirih različno močnih verzijah, pri čemer se najmočnejša ponaša s kar 1.000 »konji« največje moči.

V osnovni verziji bo sicer brnel 3,6-litrski V6 agregat z 285 KM, enako zmogljiva pa bo tudi 3-litrska turbodizelska različica. Komur to ne bo zadoščalo, je na voljo še 6,4-litrski V8 s kar 500 KM, medtem ko vrh ponudbe predstavlja 6,2-litrski V8 s kar 1.000 KM ter 1.180 Nm najvišje navorske vrednosti. Slednjega je moč naročiti v dveh izvedbah, pri čemer Tank Military Edition stane vsaj 295.000 dolarjev, Tank X pa 349.000.

Avtomobil, ki je sicer opremljen z vsemi najsodobnejšimi pripomočki ter nekaterimi luksuznimi dodatki (usnjeno oblazinjenje, ozvočenje Focal ipd.), je možno opremiti še z nekaterimi nadstandardnimi dodatki, ki bolj spadajo v vojaška vozila (termalna kamera za nočni vid za 6.500 dolarjev, balistična zaščita, plinske maske, ipd.).

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Rezvani.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Hekerji na pomoč avtomobilski industriji
Vse več klasičnih avtov predelajo na elektriko