Novice

Brutalni Volkswagen Golf R400

Volkswagen je javnosti pokazal prve skice novega Golfa R400, ki bo kot koncept predstavljen naslednji teden na avto salonu v Pekingu.

Koncept ohranja tipično obliko Golfa. a mu dodaja 19-palčna platišča, nižje podvozje in 4 centimetre širšo karoserijo. Z agresivnejšim sprednjim odbijačem s karbonskimi dodatki in že tradicionalno črto na maski jasno izraža svoj športni značaj. Z rahlo izbočenimi blatniki je svoj navdih iskal pri ikoni iz leta 1988 Rallye Golfu G60.

2.0-litrski TSI bencinski motor je vzet iz standardnega Golfa R, kjer proizvede 221 kilovatov in 380 Nm navora. Pred vgradnjo v R400 so mu moč povečali na 295 kilovatov (395 konjskih moči) in dvignili navor na 450 Nm. Bencinski motor poganja šeststopenjski samodejni menjalnik DSG z dvojno sklopko in štirikolesni pogon Haldex. Končna hitrost znaša 280 km/h, od 0-100 km/h pa preide v le 3,9 sekunde, kar je sekundo hitreje od običajnega Golfa R.

Nemci nam niso pokazali skic notranjosti in zadnjega dela koncepta, vendar lahko predvidevamo, da bo imel Golf R400 na zadku nameščen velik  karbonski difuzor, ki ga bo nadgradil karbonski spojler za še bolj športen videz. Dva centralna zaključka izpušnih cevi bosta zamenjala trenutna kvadratasto oblikovana. S tem se vračajo k videzu Golfa R32, ki je bil predstavljen leta 2002. Piko na i k ekstremnemu videzu bodo dodali s črno streho in stranskimi ogledali iz karbona.

Športni značaj se je prenesel tudi v notranjost. Vratne tapete in talne obloge bodo značajsko prepoznavne z rumenimi šivi, glavna pozornost pa je namenjena karbonskima školjkastima sedežema, oblečenima v alkantaro in olepšana s prepoznavno rumenimi šivi. Karbonski dodatki bodo krasili tudi centralno enoto in armaturno ploščo.

Koncept R400 je povezan s štiridesetletnico obstoja Golfa in odraža športni potencial vseh Golfovih generacij. Pri Volkswagnu so žal potrdili, da R400 zaenkrat ne bo prešel v proizvodnjo.

Avtomobilizem.com (Vir: Autoexpress. Foto: Volkswagen)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Volvo Car group slavi 50 let predanosti varnosti otrok
Včasih so bili avtomobili bolj pisani