Novice

Bugatti Bolide je ekstremni koncept dirkalnika s 1.850 KM

Poleg tega, da je Bolide strogo dirkaški in zgolj zaprtim dirkalnim stezam namenjen ekstremni koncept dirkalnika, bi ga lahko opisali tudi kot »mokre sanje Chirona«.

Ekstremnost eksperimentalnega koncepta se kaže v njegovem izjemnem podatku o specifični moči. Ta znaša smešnih 0,67 kilograma na konjsko moč.

A gremo lepo po vrsti. Pri Bugattiju so ga vzeli kot neke vrste eksperiment, kot vajo, da preverijo, kaj je mogoče narediti iz izjemne tehnične osnove Chirona, katere srčika je osemlitrski W16 štiriturbo agregat. Vodja Bugattija Stephan Winkelmann je opisal ekstremnost koncepta z besedami, da ga sestavljajo resnično samo štiri kolesa, motor, menjalnik, volan in, ob voznikovem sedežu, kot neke vrste luksuzna dobrina, dodatni sedež za sovoznika.

A niso šli samo v izrazito klestenje vsega, kar tovrstni avto ne rabi, tehniki so se poigralil tudi z motorjem ter iz njega iztisnili že 1.850 KM in številčno identično število njutenmetrov največjega navora. Tako motoriziran Bolide naj bi po izračunih Francozev zmogel pospešiti do 300 km/h v smešno kratkih 7,37 sekundah, največja hitrost pa naj bi bila krepko nad 500 km/h. Ko v računico zmogljivosti vključimo suho maso avta, ki znaša 1.240 kg, hitro postane jasno, od kot specifična masa avta 0,67 kg/KM, ki je že sila blizu tisti dirkalnikov Formule 1.

Da bi bil Bugatti Bolide kar se da lahek, so za njegovo gradnjo uporabili izključno najlažje možne materiale. Posledično je v njem najti izključno materiale, kot so titanij, ogljikove vlakna in drugi lahki kompozitni materiali. Veliko so se inženirji posluževali tudi tehnike 3D tiskanja komponent, ki imajo tako lahko resnično kompleksne oblike in tanke stene na področjih, kjer nosilnost ni kritična.

Bugattijevi simulacijski izračuni pravijo, da naj bi Bolide rabil za pospešek do 100 km/h 2,17 sekundi, do 200 km/h 4,36 sekund do 300 km/h že omenjenih 7,37 sekund. Mimo meje 400 km/h naj bi v teoriji švignil že po 12,08 sekundah, za doseganje 500 km/h pa naj bi zadoščalo 20,16 sekund. Bugatti zatrjuje, da naj bi Bolide, po zaslugi naprednega in prilagodljivega paketa aerodinamike, zmogel prečne pospeške do 2,8 g. Zadnja številka, s katero se šopirijo pri Bugattiju, pa je teoretični čas za obkroženje »Zelenega pekla«. Z velikim Nürburgringom naj bi namreč, spet zaenkrat samo računalniško simuliran podatek, Bolide opravil v samo 5 minutah, 23 sekundah in eni desetinki.

In medtem ko Bugatti maha naokoli s številnimi zmogljivostnimi presežniki Bolida, pravijo, da se še niso odločili, če ga bodo ponudili tudi petičnim kupcem. A zna biti, da je ekstremni prototip več kot samo to. Francozi namreč zagotavljajo, da je zasnovan tako, da izpolnjuje FIA varnostne predpise. Če pogledamo fotografije prototipa, pa nas ta najbolj spominja na vzdržljivostne dirkalnike razreda LMP1. Kdo ve, morda pa se Francozi naslednje leto z lastno ekipo udeležijo dirke v Le Mansu …

Avtomobilizem.com (Vir: Autocar. Foto: Bugatti.)

 

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Genesis GV70 je zaenkrat namenjen prvenstveno ameriškemu trgu
Število novih elektrificiranih avtomobilov prvič preseglo dizelske