Novice

Čez štiri leta prihajajo tudi električno gnani Aston Martini

Pri angleškem proizvajalcu izjemno mikavnih športnih avtomobilov, brez katerih si kar nekako ne moremo predstavljati filmskega agenta 007, so potrdili prihod električno gnanih modelov. Prvi primerki naj bi se znašli v njihovih salonih leta 2025.

Prvi mož znamke Aston Martin, kanadski milijarder Lawrence Stroll, je obenem razkril, da bodo vsa njihova prihajajoča električna vozila izdelovali izključno na Otoku in ne pri partnerskem Mercedes-Benzu. Z Nemci so namreč že pred časom podpisali sporazum, s katerim je postal Mercedes-Benz 20-odstotni lastnik Aston Martina, v zameno pa jim dobavlja komponente za električne in priključno-hibridne pogone.

Prvi delno elektrificiran Aston Martinov model se bo sicer znašel na cestah že v tem letu, ko bodo razkrili priključno-hibridni športno uporabni DBX, pri katerem bodo najverjetneje uporabili pogonski sklop iz Mercedesa AMG GT PHEV. O prihajajočih Aston Martinovih baterijsko električnih modelih sicer zaenkrat še ni dosti znanega, najverjetneje pa bo najprej predstavljen športni model na osnovi DB11/Vantage, ki mu bo sledil še SUV. Prav tako naj njihovi električni modeli ne bi imeli legendarne oznake DB, ki je sicer v uporabi že 70 let.

Avtomobilizem.com (Vir: Autocar. Foto: Aston Martin.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Kia zakriva svoje prvo izključno električno vozilo EV6
Prvi vpogled v notranjost novega Audija Q4 e-tron