Novice

Mercedes-Benz bo povečal svoj delež v Aston Martinu

V zameno za povečano deljenje komponent z britanskim proizvajalcem avtomobilov naj bi po dogovoru Mercedes-Benz povečal svoj lastniški delež v Aston Martin Lagondi z 2,6 % na do 20 %.

Petina naj bi bila po zagotovilih Daimlerja zgornja meja nemškega lastniškega deleža v Aston Martin Lagondi, ki bo po ocenah vreden do 373 milijonov. Aston Martin bo s transakcijo pridobil dostop do širšega nabora Mercedesovih komponent, med katerimi so klasični, hibridni in baterijsko-električni pogonski sklopi, pa tudi električne arhitekture ter komponent in sistemov, ki bodo uporabljeni v vseh novih modelih do leta 2027.

Aston Martin je zaradi tehničnega sodelovanja že tesno povezan z Mercedes-Benzom, ki dobavlja pogonske agregate za britanske športne avtomobile (štirilitrski V8 biturbo). Nov stik jim je prineslo dejstvo, da je Andyja Palmerja na čelu Aston Martina zamenjal prav bivši prvi mož enote Mercedes-AMG Tobias Moers. Počakajmo, morda bo prav ta novi razvoj dogodkov pomagal britanskemu proizvajalcu, ki se že nekaj časa bori za obstoj, v novo dobo mobilnosti.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor Authority, Daimler. Foto: Aston Martin.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Novi Jaguar E-Pace tudi kot priključni hibrid
Genesis GV70 je zaenkrat namenjen prvenstveno ameriškemu trgu