Novice

Citigo-e iV je prva baterijsko električno gnana Škoda

Čehi imajo, podobno kot vsi veliki proizvajalci, z elektrifikacijo pogona velike načrte. A ker se vsi veliki načrti začnejo z majhnimi koraki, počne to tudi Škoda. V Frankfurt so pripeljali svoj prvi baterijsko električni model Citigo-e iV.

Kot je dobro znano že za običajno gnano Škodo Citigo, si tehniko deli s koncernskima bratoma Seatom Mii in Volkswagnom up!. Z električnim Citigo-e iV ni nič drugače, saj ga povezuje z električnima Mii in e-up! identičen pogonski sklop in baterija. Slednja je 36,8-kilovaturna z možnostjo hitrega polnjenja in največjim dosegom 265 km, pogonski elektromotor pa zmore 63 kW oziroma 82 KM moči in 210 Nm navora, ki se na cesti preneseta v pospešek do 100 km/h v 12,5 sekundah in največjo (elektronsko omejeno) hitrost 130 km/h.

Citigo-e iV bo na voljo izključno kot petvratni model s paketoma opreme Ambition ali Style. Serijsko so primaknjena 14-palčna kolesa, na spisku doplačil pa je moč poseči po največ 16-palčnih aluminijastih. Med karoserijskimi barvami najdemo belo Candy, rdečo Tornato, sončnično rumeno, kivi zeleno, globoko biserno črno, kristalno modro in srebrno Tungsten. Ostala varnostno-udobna oprema bo na ravni sorodnih Volkswagna oziroma Seata.

V Nemčiji pričakujejo, da bo za Citigo-e iV, z vključenimi davki, potrebno odšteti najmanj 20.950 evrov.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Škoda.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Prihodnost Volkswagna z novo podobo
Ferrari F8 Spider je F8 Tributo zgoraj brez