Novice

Ferrari F8 Spider je F8 Tributo zgoraj brez

Vsi smo vedeli, da pride – in zdaj je tu. Ferrari je na razstavišče ob reko Majno pripeljal F8 Tributo v izpeljanki Spider z zložljivo streho.

Model je bolj ali manj točno to, kar smo od Ferrrija vajeni. Izgled Spiderja je v veliki večini karoserije identičen kupeju, z eno očitno razliko: snemljivo streho. Slednja je prinesla s sabo tudi dodatno maso. Natančneje, potrebne ojačitve konstrukcije avta so prispevale 70 kilogramov dodatne mase, kar se odraža tudi v zmogljivostih. Pospešek do stotice sicer ostaja z 2,9 sekundami enak kot pri kupeju, a je zato pospešek do 200 km/h počasnejši za 0,4 sekunde ter znaša 8,2 sekund (namesto 7,8). Tudi največja hitrost ostaja s 340 km/h enaka kot pri kupeju.

Druga posebnost, lahko bi rekli tudi slabost, vezana na brezstrešno izpeljanko Ferrarija F8 Tributo je, da je pokrov zložljive platnene strehe iz neprosojne plastike, zato pogled na turboosemvaljni agregat v zadku avta ni več možen. No ja, še vedno ostane zvočna kulisa in te bi moralo biti, pri odprti strehi, še toliko več.

Avtomobilizem.com (Vir: Autoblog. Foto: Ferrari.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Ferrari F8 Spider je F8 Tributo zgoraj brez"


Ivan36
2 meseci 29 dni nazaj

In zadek skopirajo po LOTUS modelih?! Samo zato, ker se LOTUS odlično prodaja pa še čenejši je! Ima pa LOTUS probleme na motorjih ali zračenjem le teh?

 
Citigo-e iV je prva baterijsko električno gnana Škoda
Koncept BMW serije 4 ima samosvoje ledvičke