Novice

Prihodnost Volkswagna z novo podobo

Volkswagen je v Frankfurtu predstavil novo grafično podobo znamke, s katero vstopajo v novo obdobje.

Prihodnost znamke, kot jo predstavljajo pri Volkswagnu, naj bi bila predvsem električna, popolnoma povezana in ogljično nevtralna, zato predstavitev znamke časovno sovpada s predstavitvijo popolno električnega modela ID.3, ki naj bi naslednje leto prišel v roke prvim kupcem.

Znamko naj bi po novem globalno predstavljala enotna 360° celostna grafična podoba, ki deluje modernejše in bolj avtentično. Novi logotip s ploščato dvodimenzionalno zasnovo deluje jasneje, saj ga sedaj sestavljajo le osnovni elementi, poleg osnovne belo modre pa naj bi dopuščal tudi dodatne barvne kombinacije. Celotna zasnova celostne podobe naj bi bila še bolj prilagodljiva ter prilagojena uporabi v digitalnem svetu. Poleg tega naj bi znamka prvič v zgodovini pričela z uporabo zvočnega logotipa, ki naj bi značilno predstavljal znamko v njihovih vozilih in interakciji z uporabniki. V skladu s preoblikovanjem naj bi po novem v vseh reklamnih kampanjah znamko predstavljal prijeten, topel in zaupen ženski glas, ki naj bi nadomestil več desetletno prevlado uporabe moških glasov pri oglaševanju Volkswagnovih proizvodov.

Po besedah Jürgena Stackmanna, člana upravnega odbora za področje prodaje, marketinga in poprodajnih aktivnosti, naj bi nova celostna podoba zaznamovala začetek novega obdobja podjetja Volkswagen ter ustrezno predstavljala znamko pri prehodu v prihodnost brez emisij. Jochen Sengpiehl, vodja oddelka za marketing, pa je poudaril, da nova podoba odraža njihovo željo, da bi postali še bolj človeški ter se postavili v perspektivo strank.

Preoblikovanje podobe podjetja Volkswagen naj bi spadalo med eno največjih v korporacijskem svetu do zdaj in naj bi bilo zaključeno nekje v sredini prihodnjega leta, pri projektu pa je sodelovalo 19 notranjih ekip v sodelovanju z ekipami 17 zunanjih agencij.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Volkswagen.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Mercedes-Benzov Vision EQS je prava paša za oči
Citigo-e iV je prva baterijsko električno gnana Škoda