Novice

Citroën je prenovil C4 Cactus

SImpatični C4 Cactus je v obsežni prenovi med drugim dobil več asistenčnih sistemov in novo dimenzijo udobja.

Prenova v zunanjost  prinaša osvežitev prednjega dela, prenovljene bočne stranice in zadek z novimi lučmi LED s tridimenzionalnim učinkom. Ohranja prepoznavne zaščite Airbump na spodnjem delu vrat, sicer pa ostaja mojster individualnega prilagajanja, kjer ponuja kar 31 kombinacij zunanjosti (9 barv karoserije, 4 barvni paketi, 5 oblik litih platišč). V notranjosti ponuja prečiščen in prijetno zračen potniški prostor, kjer je na voljo pet različnih ambientov z nadgrajeno kvaliteto in eleganco.

C4 Cactus kot prvi v Evropi uvaja vzmetenje s progresivnimi hidravličnimi dročniki™ (Progressive Hydraulic Cushions™ – PHC), ki blaži nepravilnosti na cestišču, in sedeže Advanced Comfort, ki po zagotovilih znamke ponujajo neprimerljivo raven udobja pri sedenju in vožnji. Ob tem ima izboljšano zvočno izolacijo in več opreme za vsakdanjo rabo, med drugim dvanajst asistenčnih sistemov in tri tehnologije povezljivosti.


O inovativnem vzmetenju, ki bo kasneje na voljo tudi v ostalih modelih, so pri znamki v sporočilu za javnost zapisali:

“Med razvojem novega vzmetenja je bilo predloženih 20 patentov. Princip delovanja tega sistema je povsem preprost. Medtem ko klasično vzmetenje sestavljajo amortizer, vzmet in mehanski dročnik, pa ima vzmetenje s progresivnimi hidravličnimi dročniki™ (Progressive Hydraulic Cushions™ – PHC) še dodatna dva hidravlična dročnika na obeh straneh: enega za raztezanje in drugega za kompresijo. Vzmetenje tako deluje dvostopenjsko, odvisno od jakosti vzbujanja:

  • pri rahli kompresiji in rahlem raztezanju vzmet in amortizer istočasno nadzorujeta vertikalne premike brez posredovanja hidravličnih dročnikov. Vendar pa so lahko inženirji po zaslugi teh dročnikov zagotovili vozilu bolj neoviran hod vzmetenja, kar daje občutek lebdenja na «leteči preprogi» in se zdi, kot da vozilo preletava deformacije na cestišču;
  • pri močnejši kompresiji in močnejšem raztezanju pa vzmet in amortizer delujeta istočasno s hidravličnim dročnikom za kompresijo ali raztezanje, ki tako premik progresivno upočasnijo, in s tem preprečijo nagle zaustavitve na koncu hoda. V nasprotju s klasičnim mehanskim dročnikom, ki energijo absorbira in jo delno povrne, pa hidravlični dročnik energijo absorbira in jo razprši. Pri tem torej ni nobenega odskoka.”

Med bencinskimi motorji so na voljo PureTech 130 S&S s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom, PureTech 110 z ročnim ali 6-stopenjskim samodejnim EAT6 ter osnovni PureTech 82 BVM. Med dizelskimi motorji bo ob začetku prodaje na voljo BlueHDi 100 BVM in BlueHDi 100 S&S BVM, od jeseni 2018 dalje pa bo na voljo tudi dizelski motor BlueHDi 120 S&S s samodejnim menjalnikom EAT6.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Citroën.)

Mnenja uporabnikov

2 komentarjev za "Citroën je prenovil C4 Cactus"


RedBaron
6 leta 5 meseci nazaj

Zunanja oblika je vsecna, znotraj pa mi ta minimalizem ne potegne najbolj, ceprav tako slabo tudi ni… ravni sedezi so tudi nekaj extra…

xxl
6 leta 5 meseci nazaj

Bo zdaj upravičil svojo ceno, ali bo zdaj še dražji?

 
Se bo Toyota v Evropi poslovila od dizelskih motorjev?
Slovenija med sedmerico članic EU, ki predlagajo strožje emisijske predpise