Novice

Se bo Toyota v Evropi poslovila od dizelskih motorjev?

Didier Leroy, izvršni podpredsednik Toyote, postavlja elektrifikacijo pred razvoj dizelskih agregatov. Se bodo njegove napovedi uresničile?

Verjamemo, da bo imel Leroy dovolj vpliva in bo Toyota na evropskem trgu postopoma prenehala uvajati nove dizelske modele. V pogovoru za Autocar je namreč povedal, da je uspeh podjetja z elektrifikacijo modelne palete izničil potrebo po ponudbi dizelskih agregatov za fizične kupce: “Moje osebno mnenje je  – in to je moje osebno stališče, ne stališče podjetja – da ne bomo uvajali novega dizelskega avtomobila.”

 

Glede na Leroyeve izjave naj bi Toyota postopoma izločila dizelske agregate v nekaterih starejših in večjih modelih, ki so na voljo na evopskem trgu. Znamka trenutno nudi dizelski agregat tudi v malem Yarisu, a gre predvsem za vozila za lastnike voznih parkov.

Drugi človek Toyote je svoje stališče o prihodnosti dizelskih agregatov oblikoval že pred leti, še pred izbruhom dizelskega škandala v septembru 2015. V letu 2014 je namreč sprejel (takrat nepopularno) odločitev, da pri modelu C-HR ne bo na voljo dizelske izvedenke.

 Avtomobilizem.com (Vir: Motor Trend. Foto: Avtomobilizem.com.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Subarujev konceptni Viziv Performance najavlja limuzino WRX
Citroën je prenovil C4 Cactus