Novice

Citroën pripravlja nov urbani koncept

Citroën letos praznuje stoletnico obstoja in ta mejnik bodo, kot se spodobi, obeležili z mnogimi posebnimi modeli v prodaji in tudi v konceptni podobi. Eden slednjih bo tokrat le z detajli napovedan Urban Concept, ki bo, kot namiguje ime, zasnovan z mislijo na potep znotraj zgoščenih urbanih okolij.

Po besedah Linde Jackson naj bi prihajajoči koncept poosebljal Citroënovo vizijo urbane mobilnosti bodočnosti. Načrte o naslednji generaciji mestnega avta so Francozi napovedali že lansko leto, a je tokratni koncept prvi korak v smeri uresničevanja načrtov v praksi.

Fotografije nekaterih podrobnosti avta prikazujejo uporabo tehnike za svetlobno opremo spredaj in zadaj ter kontrastno dvobarvno karoserijo s pretežno oranžnim in črnim odtenkom. Citroën je v tem trenutku še zelo skrivnosten, a zelo verjetno je, da je koncept električno gnan in da bo v srednjeročni prihodnosti razvit do serijske različice. Ko bo do tega prišlo, bo zelo verjetno ponujal tako možnost tradicionalnih pogonskih opcij z motorji z notranjim zgorevanjem iz družine PureTech kot tudi baterijsko električno alternativo.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Citroën.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
BMW X3 M in X4 M z motorjem bodočih M3 in M4
Tudi Range Rover Sport s hibridnim pogonom