Novice

Tudi Range Rover Sport s hibridnim pogonom

Pred vami je Range Rover Sport HST, katerega glavna novost je hibridni pogon, ki ga sestavlja čisto novi trilitrski vrstni bencinski šestvaljnik Ingenium in mehek 48-voltni hibridni sistem.

Bistvo prvega je tako imenovano elektropuhalo, ki naj bi se zmoglo zavrteti do 120.000 vrt/min v vsega pol sekunde, ter dodatno dvovtočno turbopuhalo klasične zasnove. Predvsem po zaslugi prvega, tako JLR, je praktično odpravljen učinek turboluknje, saj se motor v vsakem trenutku odzove na voznikove ukaze. Pod črto je motor tudi zelo zmogljiv, saj razpolaga s kar 550 Nm navora in kar 395 konjskimi močmi.

Hibridni sistem bo zelo verjetno zelo podoben tistemu v nedavno preizkušenemu Audiju A6 50 TDI, njegovo osrčje pa predstavlja 48-voltni zaganjalnik/generator. S pomočjo tihe klinaste jermenske povezave in močnega 48-voltnega elektromotorja so vklopi motorja hipni in za voznika tudi komaj zaznavni.

Poleg večje prizanesljivosti tovrstne tehnične rešitve do okolja (povprečna poraba po WLTP 9,3 l/100 km in emisija CO2 213 g/km) zagotavlja ta tudi dodatno poživitev za velikega terenca. Največja hitrost je 225 km/h, pospešek do stotice pa naj bi trajal manj kot šest sekund.

V Veliki Britaniji, ki je zaenkrat edina potrjena prodajna lokacija, je napovedana cena novinca 81.250 funtov ali okoli 90.000 €. Če, oziroma ko, pride tudi k nam, bo treba najbrž računati bolj na šestmestno evrsko številko.

Avtomobilizem.com (Vir: Autocar. Foto: Land Rover.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Citroën pripravlja nov urbani koncept
Bentayga Speed je najhitrejši SUV na svetu