Novice

Citroënov vodoodporni koncept Cactus M

Citroën bo v Frankfurtu predstavil konceptno vozilo, ki je nastalo po zgledu modela Méhari – Cactus M. Z njim francoski proizvajalec ponuja “outdoor” interpretacijo vozila C4 Cactus v različici, polni svežine in optimizma. Njegov dizajn izraža pravi življenjski stil, saj v osrčje avtomobilske izkušnje postavlja prosti čas.

Njegovi blatniki so izklesani okoli koles, kar mu daje bolj čokat in mišičast videz. Pokončno vetrobransko steklo, visoko umeščena karoserija in večji premer koles dodatno poudarijo usmerjenost v prostočasne dejavnosti.

Na bočnih delih karoserije so umeščena velika vrata iz plastičnih materialov, ki vozilu zagotavljajo lahkotnost in zaščito ter so njegov značilni znak. O tej zasnovi pa ni moč govoriti brez omembe slavnega vozila Méhari, ki je bilo prav tako namenjeno vsestranski uporabi. Potniki lahko dostopajo do zadnjih sedežev kar s skokom preko boka, saj je koncept opremljen s priročno stopničko.

V potniški kabini uporabljeni materiali vzpodbujajo prostočasne aktivnosti, zaradi odtočnih kanalov pri nogah pa lahko Cactus M zalijemo z vodo. Zaradi vodoodbojnega materiala na sedežih, slednji ne bodo vpili tekočin, v rdeče obarvan vodoodporen neopren pa so oblečene tudi tapete in ostali deli notranjosti.

S pomočjo zadnjega oboka lahko potniki s seboj vozijo opremo, kot je na primer deska za surfanje. Prilagodljiva potniška kabina se lahko hitro pretvori v pravi bivak za dve osebi. Po zaslugi domiselnega sistema za preklop zadnje sedežne klopi je možno prtljažni prostor podaljšati, njegova vrata pa odpreti na spodnjem delu, s čimer pridobimo ležišče za dve osebi. Uporabniki lahko po želji spijo na prostem pod zvezdami ali z zaščito nad seboj: platneno streho lahko podaljšamo v samonosni šotor s pomočjo sistema za napihovanje.

Pri Citroënu pravijo, da je koncept Cactus M doma na vsakem terenu, zahvaljujoč sistemu Grip Control. Preko stikala na levi strani lahko voznik izbira med štirimi voznimi programi – normalen, za vse terene, sneg in pesek.

Bo torej konceptni Cactus M kdaj prešel v velikoserijsko proizvodnjo? Pri Citroënu zatrjujejo, da študija ”predstavlja potencial C4 Cactusa kot osnovo za nove modele, kot tudi neverjetne možnosti za krepitev Citroënove znamke skozi različne karoserijske oblike.”

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops, Citroën. Foto: Citroën.)

 

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Odprta prva univerzalna hitra polnilnica za električne avtomobile
Winterkorn ostaja v sedlu vsaj do leta 2018, Piecha naj bi zamenjal Pötsch