Novice

Winterkorn ostaja v sedlu vsaj do leta 2018, Piecha naj bi zamenjal Pötsch

Nadzorni svet Volkswagna še vedno popolnoma zaupa Martinu Winterkornu, ki ostaja izvršni predsednik skupine Volkswagen vse do leta 2018.

V izjavi za javnost je Berthold Huber, vodja nadzornega sveta,  dejal: ”S profesorjem Martinom Winterkornom za krmilom bomo nadaljevali našo uspešno zgodbo zadnjih let in sistematično izvajali cilje Strategije 2018.”

Po javnem sporu z legendarnim Ferdinandom Piechom ni bilo povsem jasno ali bo odbor prižgal zeleno luč Winterkornu, ki ga je Piech močno kritiziral. Slednji je odstopil aprila, pred tem pa je član Porschejeve družine vladal nadzornemu odboru skupine Volkswagen vse od leta 1993. Po zadnjih informacijah naj bi Piecha na čelu zamenjal Hans Dieter Pötsch, dosedanji prvi finančnik skupine.

Aprila so ob odhodu Piecha pri Volkswagnu zapisali, da v skladu z dogodki v preteklih tednih ni bilo več nujno potrebnega zaupanja za uspešno nadaljevanje sodelovanja. Piech je s takojšnim učinkom odstopil kot predsednik in zapustil vse položaje v nadzornem svetu v skupini Volkswagen.

Na začetku letošnjega poletja je Volkswagen po prodaji prehitel Toyoto: skupina Volkswagen je v prvih šestih mesecih skupaj prodala 5,04 milijona vozila, Toyota pa 5,02 milijona.

Pogodbo o podaljšanju sodelovanja bo uradno podpisana ob koncu meseca na naslednjem skupnem sestanku skupine Volkswagen.

Avtomobilizem.com (Vir: Autocar. Foto: Volkswagen.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Citroënov vodoodporni koncept Cactus M
Renault s konceptom Alaskan napoveduje velikoserijski poltovornjak