Novice

Citroënova očala proti potovalni slabosti

Vožnja na dopust je lahko za marsikoga, ki trpi za tako imenovano potovalno slabostjo, prava nočna mora. S to nevšečnostjo, ki je sicer pogostejša pri otrocih kot odraslih, naj bi se ubadala skoraj tretjina prebivalstva. Pri Citroënu so za čas sezone poletnih dopustov pripravili prav poseben pripomoček, ki naj bi jo dokaj uspešno omilil.

Komur je med potjo – pa naj se prevaža z avtomobilom, ladjo ali letalom – velikokrat slabo ter je omotičen ali se mu celo vrti, ponujajo pri Citroënu prav posebna potovalna očala, ki so jih poimenovali »Seetroen«. Pri francoskem pripomočku za odpravljanje potovalne slabosti gre za preprost bel okvir iz trde plastike, ki je napolnjen z modro tekočino, s čimer ustvari umeten horizont, kar naj bi zmanjšalo občutek nelagodja.

In kako uporabljati omenjena očala? Vsakdo, ki začuti, da se ga loteva potovalna slabost, naj bi jih nosil približno 10 do 12 minut oziroma toliko časa, kolikor potrebujejo človeški možgani za sinhronizacijo med očmi (vizualni dražljaj) ter zaznavanjem notranjega ušesa (gibanje). Pri Citroënu hkrati navajajo, da naj bi bila tovrstna »terapija« kar 95-odstotno uspešna, cena očal pa znaša 99 evrov.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor Talk. Foto: Citroën.)

Mnenja uporabnikov

5 komentarjev za "Citroënova očala proti potovalni slabosti"


xxl
5 leta 9 meseci nazaj

Hm, ne vem, če bi to meni pomagalo. Prav včeraj sem bil na panoramskem letu z Cessno, pa mi je bilo tako slabo, na koncu polurne vožnje, da so me morali v bolnico peljat.Imam zelo občutljiv center za ravnovesje.

RedBaron
5 leta 9 meseci nazaj

Probaj, pa bos videl…

Fnatic
5 leta 9 meseci nazaj

Bodo naredili kak Seessnon pa bo 🙂

xxl
5 leta 9 meseci nazaj

???

Fnatic
5 leta 9 meseci nazaj

see + citroen = seetroen
see + cessna = seessna

 
Razkritje Toyotine Supre je pred vrati
Reševalni pas: kje hudiča je problem?