Novice

Razkritje Toyotine Supre je pred vrati

Nova generacija Toyotinega legendarnega športnega modela, ki se je prvič pojavila na trgu že daljnega leta 1978, se bo morda dokončno razkrila konec tega tedna na Festivalu hitrosti v Goodwoodu. Zaenkrat pa še ni povsem jasno ali bodo Japonci pokazali serijsko različico ali zgolj prototip.

Potem ko so pri Toyoti že pred časom najavili prihod pete generacije legendarnega modela Supra, na letošnjem avtomobilskem salonu v Ženevi pa pokazali tudi že dirkaško študijo GR Supra Racing Concept, je sedaj verjetno končno napočil čas, da svetovni javnosti razkrijejo serijsko različico. Linije nove Supre se sicer v dobršni meri naslanjajo na koncept FT-1 iz leta 2014, ki so ga predstavili na detroitskem avtomobilskem salonu, tehnično pa je sorodna novi generaciji BMW-jevega roadsterja Z4.

O tehničnih značilnostih nove Supre zaenkrat ni še nič znanega, v javnost so pricurljale zgolj informacije, da se bosta med pogonskimi opcijami znašla tako linijski šestvaljnik s turbino ter (skladno s Toyotino novodobno filozofijo) tudi hibrid. Vozilo s pogonom na zadnji kolesni par ter idealno razporeditvijo teže pa naj bi ponujal opazno drugačno vozniško izkušnjo kot njegov bavarski dvojček.

Festivalu hitrosti v Goodwoodu odpira svoja vrata v četrtek, 12. julija.

Avtomobilizem.com (Vir: Motortrend. Foto: Toyota Europe – Twitter.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Suzuki predstavlja Jimnyja za Evropejce
Citroënova očala proti potovalni slabosti