Novice

Continental bo v Las Vegasu predstavil napredne baterijske tehnologije

Eden najpomembnejših dobaviteljev v avtomobilski industriji bo na salonu zabavne elektronike januarja 2018 v Las Vegasu predstavil nove rešitve na področju tehnologije baterij.

Med drugim bodo predstavili svoj najnovejši sistem brezžičnega polnjenja. Rešitev omogoča enostavno polnjenje električnemu vozilu, ki je parkirano nad polnilno ploščadjo. Sistem po navedbah proizvajalca uporablja mikronavigacijo ter omogoča do desetkrat bolj natančno pozicioniranje vozila nad ploščadjo s sistemom magnetnega lociranja v primerjavi z običajno parkirno asistenco.

Pri Continentalu se v viziji prihodnosti ukvarjajo tudi z idejo brezžičnega omrežja polnjenja, ki bi imelo v teoriji na različnih vsakdanjih lokacijah male polnilne naprave, kar bi električnim avtomobilom omogočalo vmesna polnjenja in morda celo izničilo potrebo po klasičnemu priklopnemu polnjenju.

Kljub raziskavam na področju brezžičnega polnjenja se Continental zaveda pomena polnjenja s pomočjo kablov. V ta namen so razvili sistem AllCharge, ki lahko za potrebe polnjenja uporablja katerokoli priklopno mesto, ne glede na hitrost polnjenja, vrsto toka ali nivo napetosti. Dodatno se lahko AllCharge spremeni v mobilno postajo za zagotavljanje električne energije.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Continental.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Brez izgovorov, prosim
Volvo je upočasnil program Drive Me