Novice

Volvo je upočasnil program Drive Me

Volvo je pred skoraj štirimi leti prvič napovedal program Drive Me, v katerem naj bi dali povsem običajnim družinam v švedskem Göteborgu v uporabo sto samovozečih avtomobilov. Zdaj so program precej prilagodili, Volvo XC90 z drugo stopnjo avtonomije pa bosta v uporabo zaenkrat dobili le dve švedski družini.

Volvo je pred skoraj štirimi leti prvič napovedal program Drive Me, v katerem naj bi do konca leta 2017 predali povsem običajnim družinam v švedskem  Göteborgu v uporabo sto samovozečih avtomobilov. Lani so, kmalu zatem, ko so najavili preizkušanje nove stotnije na cestah kitajskih mest,  napovedali še sto samovozečih Volvov XC90 na cestah Londona, prav tako v družinski rabi.

Program Drive Me se je obrnil v nekoliko drugačno smer, Volvo XC90 s tehnologijo druge stopnje avtonomije sta v uporabo zaenkrat prejeli le dve švedski družini. Vozniki Simonovski in Hains bodo med vožnjo Volva XC90 obdržali roke na volanu in v celoti zadržali nadzor nad dogajanjem med vožnjo. Kasneje naj bi se projektu postopoma pridružile nove družine, udeležence pa naj bi na posebnih šolanjih seznanjali z delovanjem naprednejših asistenčnih sistemov, preden bi jih začeli uporabljati na javnih cestah.

Pri Volvu so v sporočilu za javnost zapisali, da jim bo takšen način preizkušanja omogočil boljše razumevanje interakcije uporabnikov z avtonomnimi tehnologijami in izboljšal delovanje njihovih avtomobilov s četrto stopnjo avtomobilov, ko bo predstavljena trgu v letu 2021. Ob tem so dodali: “Nikdar ne bomo uvedli tehnologije, če bo obstajal kakršenkoli zadržek glede njene varnosti.”

Avtomobilizem.com (Vir, foto: Volvo.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Volvo je upočasnil program Drive Me"


xxl
6 leta 4 meseci nazaj

Zadržek že obstaja, vsaj pri meni. Će ne morem sam vozit, ga ne rabim. Pokličem taxi.

 
Continental bo v Las Vegasu predstavil napredne baterijske tehnologije
Renault uvaja nov bencinski motor v družini Scenic