Novice

Continental in Baidu v skupen razvoj avtonomne tehnologije

Continental je v sredo s kitajskim spletnim velikanom Baidu sklenil strateško sodelovanje za razvoj avtonomne in povezljivostne tehnologije.

V izjavi so pri Continentalu zapisali, da bosta oba partnerja razvijala tehnologije, produkte in poslovne modele, ki bodo nudili rešitve za samodejno vožnjo, povezljivost vozil in pametne mobilnostne rešitve.

”S strateškim sodelovanjem bomo pametno mobilnost ponesli pomemben korak dalje,” je dejal Elmar Degenhart, izvršni predsednik Continentala.

Continental, eden največjih dobaviteljev v avtomobilski industriji, je v letu 2015 za 600 milijonov evrov že kupil avtomobilski oddelek podjetja Elektrobit Oyj in s pridobljenim znanjem nadaljeval razvoj tehnologij za avtonomno vožnjo.

Nemški velikan pri razvoju avtonomne tehnologije sodeluje tudi z enim največjih dobaviteljev v avtomobilski industriji, podjetjem ZF Friedrichshafen. Skupaj sta partnerja že potrdila načrte o razvoju nove generacije polprevodniškega sistema lidar, ki bo po njihovih napovedih pripravljen za velikoserijsko vgradnjo v letu 2019 oziroma 2020. Tehnologija lidar (Laser Imaging, Detection and Ranging) podatke pridobiva preko tridimenzionalih slik cestnih ovir, pri katerih se laserski žarek odbija od objektov pred vozilom. V primerjavi s kamerami je lidar zanesljiv tudi v snegu ali močnem dežju.

Avtomobilizem.com (Vir: Automotive News. Foto: Continental.)

 

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Chuck Norris je novi ambasador znamke Fiat Professional
Ford Focus RS tudi s sprednjo delno mehansko zaporo diferenciala