Novice

Ford Focus RS tudi s sprednjo delno mehansko zaporo diferenciala

Fordov športni oddelek še naprej skrbi za navdušenje adrenalina željnih voznikov, saj so tako za ameriški kot evropski trg pripravili poseben paket, ki med drugim prinaša delno zaporo sprednjega diferenciala.

Ford je paket preprosto poimenoval Option pack. A je večini ljubiteljev pomembno le to, da prinaša mehansko delno zaporo Quaife, ki je nameščena na sprednjo os avtomobila.

Med druge dodatke, ki jih vsebuje paket, spada posebna modra barva Nitrous Blue v kombinaciji s črno matirano streho, ogledali in zadnjim usmerjevalnikom zraka. Za nekaj prihranka pri masi poskrbijo 19-palčna črna kovana aluminijasta platišča, školjkasti sedeži Recaro pa so oblečeni v modro/črno barvno kombinacijo. Zunanje spremembe zaključijo v modro obarvane štiribatne čeljusti proizvajalca Brembo.

”Za najbolj divje vozniške navdušence bo dodaten mehanski oprijem, ki ga nudi delna zapora diferenciala Quaife, nudil možnost, da prenesejo na dirkališču večjo hitrost skozi zavoj in pospešujejo na poti iz njega. Focus RS Option Pack ponese našo filozofijo Zabaven v vožnji na nov nivo za vsakodnevno uporaben cestni avtomobil,” je dejal Leo Roeks, direktor evropskega oddelka Ford Performance.

2,3-litrski EcoBoost agregat ostaja nespremenjen, prav tako pospešek od 0-100 km/h. Ljubitelji Focusa RS lahko že danes oddajo naročilo za športni Focus z novim opcijskim paketom.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Ford.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Continental in Baidu v skupen razvoj avtonomne tehnologije
Volkswagen Arteon bo morda dobil novo karoserijsko izpeljanko