Novice

Continental in Nvidia združila moči za razvoj samovozečega sistema

Nemški dobavitelj avtomobilski industriji in podjetje Nvidia sta sporočila, da sta združila moči za potrebe razvoja sistema, ki omogoča avtonomno vožnjo.

 

V naboru vse številčnejših proizvajalcev, ki so v zadnjem času najavili svoje sodelovanje na področju razvoja samovozečih sistemov, elementov ali celotnih avtomobilov sta zdaj tovrstno partnerstvo obelodanila še direktor upravnega odbora Continentala Elmar Degenhart ter direktor upravnega odbora in ustanovitelj Nvidie Jensen Huang.

Sistem bo zgrajen na platformi umetne inteligence Drive ameriškega proizvajalca računalniških čipov, potrebne podatke pa naj bi zagotavljala različna tipala z nemške strani. Razen mejnika – leta 2021, ko naj bi predstavili delujoč sistem v samovozečem avtu – njihova najava sodelovanja zaenkrat ni postregla z drugimi tehničnimi ali finančnimi podatki partnerstva.

Da je poleg elektrifikacije avtonomna vožnja druga glavna smer, v kateri se bo razvijala avtomobilska tehnika v prihodnjih letih, dokazuje tudi Nvidiina obrazložitev, da že več kot 320 podjetij po vsem svetu uporablja njihove grafične čipe za potrebe razvoja sistemov samovozečih avtomobilov.

Kot zanimivost naj omenimo še, da napovedujejo poznavalci prvo javno uporabo avtonomnih avtomobilov v podobi tako imenovanih robotaksijev. Medtem ko naj bi ti prve stranke zapeljali že v roku nekaj let, bomo na popolno integracijo ter široko uporabo samovozečih avtov v javnem prometu morali počakati še deset ali več let.

Avtomobilize.com (Vir: Automotive News Europe. Foto: Continental, Nvidia.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Prvi fotografiji četrtega rodu Hyundaija Santa Fe
Škoda je prenovila malo Fabio

Več vsebin

Novice

Continental in Nvidia združila moči za razvoj samovozečega sistema

Novice

Continental je izdelal prototip avtonomnega mestnega vozila prihodnosti

Novice

Tudi zveza Renault-Nissan bo testirala avtonomna električna vozila

Novice

V Kaliforniji lahko preizkuša avtonomna vozila že 22 proizvajalcev

Novice

Continental in Baidu v skupen razvoj avtonomne tehnologije

Novice

BMW odpira namenski center za avtonomna vozila

Novice

Naši forumski uporabniki preizkušajo zimske pnevmatike Continental WinterContact TS860

Novice

Novih 252 hitrih in ultra hitrih polnilnic za električna vozila v srednji in vzhodni Evropi