Novice

Prvi fotografiji četrtega rodu Hyundaija Santa Fe

Hyundai je prvi nastop novega Santa Feja najavil za februar, kasneje pa ga bomo videli na marčevskem avtomobilskem salonu v Ženevi. Kljub temu so se odločili, da javnosti že zdaj postrežejo s prvima fotografijama zunanjosti in notranjosti.

Že prvi računalniško generirani sliki sta napovedovali skladno in nekoliko bolj drzno podobo srednje velikega športno uporabnega modela, fotografija pa to dejstvo samo še potrjuje. Četrta generacija je prevzela sodobnejši oblikovalski pristop znamke, ki ga je v serijski podobi prva prikazala manjša Kona, Santa Fe pa je z njo postal v primerjavi z aktualnim modelom še nekoliko bolj izrazit.

Zunanjost najbolj zaznamujeta tipična znamkina kaskadna maska ter ločena prednja žarometa, medtem ko prva fotografija notranjosti najavlja bolj prostorno in dodelano potniško kabino. Znane so tudi že nekatere osnovne dimenzije, skupna dolžina bo znašala 4.770 mm (prej 4.700 mm), pri čemer znamka obljublja prirast v potniškem prostoru na račun daljše medosne razdalje, model pa bo širok 1.890 mm.

Verjetno bi bili začudeni, če Hyundai prihajajočega modela ne bi opremil tudi z vsemi dostopnimi vozniškimi asistenčnimi sistemi (SmartSense) in sodobnimi tehnologijami, med katerimi bo premierno tudi sistem opozarjanja na potnike na zadnji klopi ob zapuščanju vozila (Rear Occupant Alert).

Več podrobnosti bomo zagotovo izvedeli po februarskem polnem razkritju, ob tem pa so pri znamki sporočili tudi datum spletne premiere električne različice modela Kona, ki jo lahko spremljate 27. februarja ob 10:00 uri po srednjeevropskem času na tej povezavi.

kona-ev_teaser-image

Avtomobilizem.com (Vir, foto: Hyundai.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Tehnološko napredna prihodnost Mercedes-Benzovega Sprinterja
Continental in Nvidia združila moči za razvoj samovozečega sistema

Več vsebin

Novice

Hyundai Santa Fe v bolj razkošni podobi

Novice

Prvi fotografiji četrtega rodu Hyundaija Santa Fe

Novice

Hyundai počasi razkriva novi Santa Fe

Novice

Kona bo nov Hyundaijev kompaktni športni terenec

Predstavitve

Drzne pojave in zmogljive narave

Hyundai Kona: slovenska predstavitev
Testi

Odločno drugačna

Hyundai Kona 1.6 T-GDI Impression
Ženeva

Avtomobilske novosti v najlepši luči

Novice

Hyundai Kona z udarnim videzom odganja tekmece