Novice

Škoda je prenovila malo Fabio

Zaenkrat so pri znamki poskrbeli samo za fotografije prenovljene zunanjosti, več pa najbrž lahko pričakujemo še pred Ženevo.

Fabia je v prenovi dobila nekoliko osveženo zunanjo podobo, nekaj sprememb pa se bo zgodilo tudi pod motornim pokrovom, saj na seznamu modelov po trenutnih informacijah ne bo več dizelske različice, temveč le štiri izvedenke trivaljnega 1,0-litrskega agregata. Agregat 1.0 MPI bo na voljo s 44 kW ali 55 kW moči, medtem ko bo 1.0 TSI proizvedel 70 kW ali 81 kW (opcijsko z menjalnikom DSG) ter bo opremljen s filtrom trdih delcev.

Tudi na področju asistenčnih sistemov Škoda Fabia ne sme preveč zaostati za najnovejšimi tekmeci, zato bo po prenovi med drugim ponujala sistem za zaznavo vozil v mrtvih kotih, sistem za opozarjanje na prečni promet za vozilom ter asistenčni sistem za preklapljanje med dolgim in zasenčenim snopom svetlobe.

Oblikovno ima prednji del Fabie nekoliko ožja žarometa ter spremenjen videz meglenk, na seznamu dodatne opreme pa bodo po novem tudi prednje in zadnje luči v tehniki LED. Za bolj atraktiven videz bo skrbel dopolnjen izbor lahkih platišč, kjer bodo dimenzije segale vse do 18 palcev pri kombilimuzinski različici.

V notranjosti, ki zaenkrat ostaja še skrivnost, obljubljajo spremenjen videz merilnikov ter drugačen nabor oblazinjenj, kupci pa bodo pri infozabavni enoti Swing dobili 6,5-palčni zaslon na dotik, opcijsko pa bo na voljo med drugim nabor storitev povezljivosti SmartLink+. Med priročnimi rešitvami bo strgalo za led dopolnjeno z merilnikom za globino profila pnevmatik. Fabia bo po želji omogočila priklop USB tudi potnikom na zadnjih sedežih, v prtljažniku bo lahko na voljo dvostranska obloga dna, v stranskem predalu pa bo spravljena prenosna svetilka LED.

Prenovljeno Fabio si bomo v živo lahko ogledali na mednarodnem avtomobilskem salonu v Ženevi, v prodajo pa naj bi prišla v drugi polovici letošnjega leta.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Škoda.)

 

Mnenja uporabnikov

3 komentarjev za "Škoda je prenovila malo Fabio"


6 leta 2 meseci nazaj

Še vedno najgrši mali avto.

Bat_zajla
6 leta 2 meseci nazaj

Zadek je veliko lepši kot pri Cliu karavan.

MORDOR
6 leta 2 meseci nazaj

Veliko lepši ni pa tudi grši ne.

 
Continental in Nvidia združila moči za razvoj samovozečega sistema
Kaj se obeta sceni starodobnikov?