Novice

Continental s konceptom brezžičnega polnjenja

Continental nadaljuje z razvojem različnih tehnologij, ki bodo pripomogle k hitrejšemu in lažjemu prehodu v električno ter avtonomno prihodnost. Nemški proizvajalec vozil bo na avtomobilskem salonu v Frankfurtu predstavil koncept svojega sistema za brezžično polnjenje.

Continentalova rešitev za zmanjševanje strahu pred pomanjkanjem dosega električnih vozil za svoje delovanje potrebuje dve plošči. Prva je nameščena na cesto in druga na dno avtomobila, v obeh ploščah pa je vgrajena električna tuljava, ki omogoča brezžičen prehod energije preko elektromagnetnega polja.

Ena izmed pomembnejših lastnosti Continentalovega sistema je, da ponuja vozniku natančen podatek, kdaj je vozilo locirano neposredno nad polnilno ploščo. V prototipni obliki sistem v tridesetih minutah lahko električno vozilo napolni z 11 kilovati ter podaljša doseg za približno 30 kilometrov. Po moči in hitrosti polnjenja se sistem sicer ne more primerjati s Teslinimi hitrimi polnilnicami, a je izgradnja in postavitev takšne vrste polnilnic izredno preprosta in hitra.

Na začetku želi podjetje uporabiti takšno vrsto polnjenja predvsem na parkiriščih trgovskih centrov po celem svetu ter aktivno pomagati lastnikom električnih vozil pri preprostem polnjenju.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Continental.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Dva nova modela omejene serije Aston Martin Vanquish Zagato
Kitajski Chery z modelom za evropski trg