Novice

Kitajski Chery z modelom za evropski trg

Chery, ena najuspešnejših kitajskih znamk avtomobilov, bo na prihajajočem avtomobilskem salonu v Frankfurtu predstavila prototip športno uporabnega vozila, ki ga želijo v bližnji prihodnosti ponuditi tudi na evropskem trgu.

Na avtomobilskem salonu v Frankfurtu bo kitajski Chery prikazal povsem novega križanca, s katerim se želijo predstaviti tudi evropskim kupcem. Omenjeni SUV hkrati predstavlja tudi prvo vozilo na povsem novi platformi, na kateri bodo nastajali njihovi drugi prihajajoči modeli. Pri znamki Chery namreč želijo s svojimi novimi modeli (tudi s priključnimi hibridi in povsem električno gnanimi) resneje vstopiti na evropski trg, ki sicer do sedaj ni kazal pretiranega zanimanja nad kitajskimi proizvodi.

Da mislijo pri kitajskem proizvajalcu resno, kažejo že s tem, da želijo v bližnji prihodnosti odpreti na stari celini svoj raziskovalni in razvojni center, zaradi česar bi lažje prodrli na tržišče. V lanskem letu je znamka Chery proizvedla 700.000 vozil, pri čemer jih je 100.000 izvozila, kar je predstavljalo 30% celotnega izvoza kitajskih avtomobilov.

Avtomobilizem.com (vir: Auto Express. Foto: Chery.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Continental s konceptom brezžičnega polnjenja
Ljubitelji hitrosti nestrpno čakajo novi BMW M5