Novice

Dva nova modela omejene serije Aston Martin Vanquish Zagato

Od danes lahko pasete oči na dveh novih modelih Aston Martin Vanquish Zagato, saj sta se obstoječima Coupeju in Volanteju pridružila še Speedster in napovedani Shooting Brake.

Podjetje bo izdelalo omejeno število avtomobilov: 28 avtomobilov Speedster ter po 99 primerkov modelov Shooting Brake, Coupe in Volante, zato bodo le srečni izbranci lahko v živo občudovali te avtomobilske oblikovne posebneže.

Različica Speedster predstavlja nekoliko bolj divjo različico Volanteja, ki prinaša dodatno lično zaščito za glave pri vsakem sedežu. Tako kot preostanek karoserije, sta tudi ta dela izdelana iz ogljikovih vlaken in z njima poudarjajo posebno linijo, ki je značilna za vozila Zagato. Če so vas fotografije v galeriji navdušile in bi si ga želeli imeti v svoji garaži, je za to žal prepozno. Celotna proizvodnja je razprodana, prvi srečni kupci pa bodo svoje primerke dobili enkrat prihodnje leto.

Manj podatkov je o drugi noviteti, ki jo zaenkrat le napovedujejo, zato je Shooting Brake na skupni fotografiji delno zakrit. Pri Zagatu so sporočili, da podaljšana streha še vedno vsebuje prepoznavno silhueto, ki jo poudarijo številni stekleni delci. Dvosedežni model obdajajo anodizirani bronasti dodatki v potniški kabini in oznake Z na oblazinjenju. V zadku se skriva posebej izklesan prtljažni prostor z elektronsko dvižnimi prtljažnimi vrati. Proizvodnja naj bi stekla leta 2018.

”Zakaj ustvariti družino vozil Zagato? Številni naši kupci si želijo drugačnih stvari. Nekateri cenijo čistost kupeja, drugi ljubijo idejo bolj ekstremnega, kot je Speedster. In ja, nekateri so naročili primerek vsakega,” je dejal Marek Reichman, vodja oblikovanja pri Aston Martinu.

Linija Zagato si je za osnovo sposodila model Vanquish S, zato vse različice poganja atmosferski šestlitrski dvanajstvaljnik s 433 kilovati moči in imajo nameščen 8-stopenjski samodejni menjalnik.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor1. Foto: Aston Martin.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Volkswagen T-Roc je pripravljen na razkritje
Continental s konceptom brezžičnega polnjenja