Novice

Cupra bo 25. maja predstavila električni Born

Prihajajoči model znamke Cupra naj bi z mešanico zmogljivosti in elektrifikacije zaznamoval začetek njenega novega obdobja.

Znamka Cupra zatrjuje, da je nekonvencionalna in izzivalna, takšna pa naj bi bila tudi digitalna premiera Borna, ki bo potekala iz Barcelone v okviru dogodka Primavera Sound 25. maja od 12. ure dalje preko kanala YouTube Live ter ostalih družbenih kanalov znamke.

Kot je znano, je Born prvi baterijsko-električni model Cupre ter izhaja iz koncepta el-Born. Za drznim videzom naj bi skrival napreden pogonski sistem ter tehnologije za upravljanje baterije, ki zagotavljajo takojšnjo odzivnost. Zanj so pri proizvajalcu še zapisali, da bo spodbudil preobrazbo podjetja v smeri elektrifikacije.

Iz dosedanjih informacij je med drugim znano, da bodo Borna izdelovali v nemškem proizvodnem obratu Zwickau, kupcem pa naj bi ga nameravali ponuditi preko sistema naročnin. Poganjal naj bi ga električni motor s 150 kW (204 KM), baterijski paket kapacitete 77 kWh pa naj bi omogočal do 500 km dosega z enim polnjenjem.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Cupra.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Konceptna električna Manta GSe Elektromod
Razkrit koncept zmogljivega električnega Volkswagna ID X