Novice

Električno gnani el-Born s Cuprino značko

Potem ko so pri španskem Seatu že pred časom napovedali prihod električnega modela el-Born, ki je tehnični dvojček Volkswagna ID.3, so sedaj najavili, da bo nastajal s Cuprino značko. Prvi primerki naj bi prišli na trg leta 2021.

Seatova športna podznamka Cupra, ki je nastala pred dvema letoma, je sicer do sedaj ponujala zgolj dve malce bolj popoprani verziji obstoječih Seatovih modelov (Leon, Ateca), kar pa naj bi se spremenilo že v kratkem. Po športno uporabnem Formentorju, ki prihaja na ceste tekom letošnjega leta, bo v njihovih salonih moč najti tudi električni el-Born, ki je sicer v osnovi tehnično enak Volkswagnovemu modelu ID.3.

Tehnične značilnosti prihajajočega Cuprinega električnega modela sicer zaenkrat še niso znane, tovarna je zgolj navedla podatek o kapaciteti baterije, ki bo znašala 77 kWh. Zadaj gnan avtomobil naj bi v idealnih razmerah dosegel okrog 500 kilometrov, pri čemer bo potreboval za pospeševanje od 0 do 50 km/h 2,9 sekunde (pospešek od 0 do 100 km/h pa zaenkrat še ni znan).

Cuprin el-Born, ki se bo oblikovno dovolj razlikoval od svojega Volkswagnovega dvojčka, bodo izdelovali v nemškem obratu Zwickau, med kupci pa bo prihodnje leto.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Seat.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Mercedes-Benz podrobneje predstavil MBUX sistem novega razreda S
Nove menjave vodilnih v podjetjih skupine Volkswagen