Novice

Razkrit koncept zmogljivega električnega Volkswagna ID X

Predsednik Volkswagna Ralf Brandstätter je na svojem profilu LinkedIn razkril koncept ID X, ki poudarja zmogljivejšo plat Volkswagnovih električnih modelov, vendar najverjetneje ne bo ugledal luči serijske proizvodnje.

Koncept ID X je zasnovan na osnovi prvega električnega modela znamke ID.3 z diskretno poudarjeno športno noto, izraženo s posebnim odtenkom sive v kombinaciji s kontrastnimi dodatki intenzivne zelene. Razliko v primerjavi s serijskim modelom poudarjajo velika aluminijasta platišča z nizkopresečnimi pnevmatikami in zasnova notranjosti v enaki barvni kombinaciji s športnimi sedeži, prekritimi z alcantaro.

Koncept ima, za razliko od serijskih različic modela ID.3 z zadnjim pogonom, štirikolesni pogon in električni pogonski sklop sistemske moči 245 kW (334 KM), kar je 95 kW več od trenutno najbolj zmogljive različice modela ID.3 ter 25 kW več od športno zmogljive različice ID.4 GTX, kjer za pogon skrbita dva električna motorja. Koncept naj bi iz mirovanja do 100 km / h pospešil v 5,3 sekunde, za kar je zaslužno tudi zmanjšanje mase za 200 kg v primerjavi z modelom ID.3, vozniku pa je na voljo tudi možnost izbire funkcije Drift. Ralf Brandstätter sicer ne razkriva, na kakšen način so uspeli doseči zmanjšanje mase, dodaja pa, da so pri zasnovi koncepta namesto baterije s kapacitete 62 kWh uporabili zmogljivejšo s kapaciteto 82 kWh.

Po Brandstätterjevih besedah pri Volkswagnu (zaenkrat) ne nameravajo pripraviti produkcijskega modela, ki bi izhajal iz koncepta ID X, kljub temu pa naj bi številne tehnične rešitve in ideje uporabili pri zasnovi novih električnih modelov, mogoče že v zmogljivi različici ID.3 R, ki predvidoma prihaja v letu 2024.

Avtomobilizem.com (Vir: Autocar, Volkswagen. Foto: Volkswagen.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Cupra bo 25. maja predstavila električni Born
Odklepanje avtomobila tudi s pametnimi telefoni Android