Novice

Cuprin koncept za Frankfurt, drugič

Španci nadaljujejo z najavo njihovega konceptnega električnega modela, za katerega je popolna razgrnitev napovedana na septembrskem mednarodnem avtomobilskem salonu v Frankfurtu.

Druga napoved koncepta je izničila naše ugibanje izpred približno tedna dni. Takrat smo namreč iz zelo skopega in kratkega videa dobili vtis, da gre za kompaktno kombilimuzino, oblikovano in morda tudi zasnovano na osnovi prihajajoega Seata Leon. No, športna divizija španskega proizvajalca nam je tokrat bolj jasno zaupala, da gre pravzaprav za vizijo, kako želijo pri Cupri na novo iznajti avtomobilsko športnost.

Tokratno fotografijo zadnjega dela avta so tako pospremili z besedami, da prihajajoči novinec poudarja vitkost športnih kupejev in navzočnost cestnih terencev. Iz tega je jasno, da gre pri konceptu vendarle za SUV, s to razliko, da s potezami zadka sledi vročemu trendu »kupejevskih« cestnih terencev.

Potrdili so še, da je pogonski sklop baterijsko električen in da bo to prvi Cuprin tovrstno gnani model, ki bo dočakal serijsko proizvodnjo.

Na osnovi novih podatkov je moč sklepati, da bo novinec tehnično soroden Volkswagnovemu športno terenskemu električnemu konceptu I.D. Crozz oziroma modelu, ki bo iz njega nastal.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Cupra.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
BMW za iNext napovedal poligonalni volanski obroč
Kitajski BAIC vstopa med lastnike Daimlerja

Več vsebin

Frankfurt

Kaj bo na ceste pripeljal Frankfurt 2015