Novice

Dacia z novo prodajno uspešnico?

Romunska Dacia je v Združenih državah Amerike najverjetneje najbolj poznana po tem, da je z njo naravnost obseden voditelj oddaje Top Gear James May. Tokrat pa so ameriško pozornost pritegnili z novim Dusterjem Pick-up.

Dacia Duster je za mnoge ljubitelje izjemno priljubljeno vozilo, ki prepriča z majhnimi dimenzijami, odličnimi terenskimi sposobnostmi in nizko ceno. Tokrat so Romuni pripravili posebno serijo pick-up vozil in poželi številne poželjive poglede onkraj luže. A ostalo bo le pri pobožnih željah, kajti tudi v Evropi nakup ne bo mogoč, saj je Duster Pick-up izdelan izključno za romunsko energetsko podjetje OMV Petrom Group.

Kot je že razvidno iz imena, Duster Pick-up sloni na običajni, zaprti različici Dusterja. V novem modelu so odstranili zadnji del potniške kabine in tja namestili razmeroma velik keson. Tudi tovorni Duster poganja štirikolesni pogon in 1,5-litrski dizelski agregat z 80 kilovati. V potniški kabini sta dva sedeža, za njo pa keson v skupni dolžini 1.7 metra s 450 kilogrami nosilnosti. Poleg spremenjenega zadka je največja novost še kletka, ki je nameščena na zunanjo stran vozila ob sprednjem in zadnjem vetrobranskem steklu.

Dacia bo izdelala petsto Dusterjev Pick-up s katerimi bodo pri naročniku lažje nadzorovali vseh 9.000 vrtin, ki jih imajo v Romuniji. Do zdaj so dostavili deset tovornih Dusterjev, ostale pa bodo predali kupcem do konca leta 2015.  Za spremenjeno različico Dusterja so interes izkazali še pri enem podjetju.

Kot smo že pisali, predstavljajo vozila Dacia pomemben delež prodaje za Renault, njihove 9% marže pa so naravnost fantastične.

Avtomobilizem.com (Vir: Autoblog. Foto: Dacia)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Žagar peti na svetu
Kia GT zdaj tudi uradno v boj s Panamero